Zverev čeka pobednika meča Đoković - Nadal 1EPA-EFE/YOAN VALAT

Aleksander Zverev (3) je prvi polufinalista Rolan Garosa. On je posle 200 minuta igre pobedio šestog tenisera sveta, 19-godišnjeg Španca Karlosa Alkarasa, 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (6). Odlučilo je iskustvo sa najvećih turnira, siguran servis i snažni udarci sa osnovne linije. I čeka u polufinalu pobednika večerašnjeg meča Đoković – Nadal.

U početnom setu, Alkaras nije iskoristio brejk loptu u drugom gemu, a potom je popustio u petom, tada je Zverev iskoristio treću brejk šansu. Šzo je bilo sasvim dovoljno da posle 43 minuta igre dođe do prvog seta, 6:4.

I u nastavku je Zverev strpljivo čekao šansu, koristio nervozu i greške protivnika i u sedmom gemu je stigao do brejka za 4:3. Mučio ga je Španac na 5:4 u tom desetom gemu, imao i jednu brejk loptu, ali opet je grešio u ključnim momentima i Zverev je stigao do 2-0 u setovima.

U trećem delu meča bilo je drame i brejk lopti, ali je tek u desetom gemu Alkaras iskoristio brejk loptu da dođe do 6:4 i smanji prednost protivnika u meču. Mirisalo je na preokret, ali je Zverev uspevao da drži svoj servis, i čak napravi brejk u devetom gemu, servirao za meč, ali nije izdržao. Alkaras je preuzeo momentum, ali u taj-brejku nije izdržao i Nemac ruskog porekla ga je dobio 9:7, i plasirao se u polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari