Zvezda bez četvrtfinala 1

 
Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige, pošto su večeras u Istanbulu, u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja, izgubili od direktnog rivala u borbi za osmo mesto Darušafake sa 78:62 (25:14, 18:18, 12:17, 23:13).

Oba tima imaju identičan učinak od 16 pobeda i 14 poraza, ali je turski tim prošao među osam najboljih zahvaljujući pobedi nad Crvenom zvezdom i u Beogradu.
 
Crveno-beli su u ovoj sezoni uspeli da nadigraju sve najbolje evropske ekipe i da nadmaše očekivanja, ali su večeras u meč ušli veoma stegnuto i na početku se videlo da teško podnose veliki pritisak.
 
Domaćin je to umeo da iskoristi i Darušafaka je na startu povela sa 10:0, a Zvezda je prve poene postigla tek početkom četvrtog minuta. Tek kada je Turski tim stigao do prednosti od 15 poena, izabranici Dejana Radonjića zaigrali su onako kako su to radili tokom sezone. Sa dve serije od po 6:0 Zvezda je u finišu treće četvrtine smanjila zaostatak na tri koša (52:49), a potom je propustila dva napada da napravi preokret.
 
U poslednjim trenucima treće četvrtine Darušafaka je podigla razliku na plus šest i do kraja utakmkice Zvezdini košarkaši više nisu imali snage da još jednom zaprete.
 
Kao i na svim prethodnim utakmicama, crveno-beli su se žestoko borili za svaku loptu i imali su čak 13 skokova u napadu, ali to nije ništa vredelo kada ih je važnost utakmice sputala, pa su pogodili samo jednu trojku iz 16 pokušaja, a i za dva poena su pogodili manje do 50 odsto šuteva.
 
S druge strane, igrači Darušafake su ubacili deset trojki, a pogodli su više od 70 odsto šuteva za dva poena, pa ishod nije mogao da bude drukčiji.
 
Darušafaka: Jagmur, Batuk 3, Vonamejker 22, Klajburn 10, Ulubaj, Moerman 5, Aldemir, Anderson 6, Žižić 11, Bertans 5, Harangodi.
 
Crvena zvezda: Volters 3, Dangubić 9, Tompson 4, Mitrović 2, Lazić 2, Dobrić, Simonović 10, Rakićević, Dženkins 12, Gudurić 5, Kuzmić 14, Bjelica 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari