Zvezda flertuje sa plejem Cedevite 1Foto: Starsport

Prošle sezone je zadavao najviše muka, uz Miru Bilana, naročito u polufinalu plej-ofa ABA lige, a od naredne takmičarske godine mogao bi da organizuje igru Crvene zvezde.

Crveno-beli su se nameračili na Džejkoba Pulena (27, 185 cm), prošlosezonskog pleja Cedevite koji je trenutno slobodan igrač i spremni su da mu ponude dvogodišnji ugovor.

Američki organizator igre imao je odličnu sezonu u hrvatskom šampionu, kako u Evroligi, tako i u ABA ligi. U odnosu na Stefana Jovića i Vasilija Micića, odlikuje ga sjajna igra jedan na jedan, odlična tehnika i šut za tri poena. Studirao je četiri godine na Kanzas Stejtu, a zatim je 2013. odigrao odlično u Virtusu iz Bolonje, što ga je preporučilo Barseloni. U redovima katalonskog tima nije došao do izražaja, zbog čega je pretprošlu sezonu proveo u Sevilji i Brindisiju. Upravo su se tokom boravka u prestonici Katalonije pojavile priče o njegovom ćudljivom karakteru i nepredvidivosti.

Pulen je nastupao za reprezentaciju Gruzije na Evropskom prvenstvu 2013, a ostao je upamćen po tome što je u dresu Barselone postao rekorder po broju ubačenih trojki na jednom meču u ACB ligič protiv Valjadolida je dao 12. Prošle sezone u Cedeviti u Evroligi beležio je u proseku 12,9 poena i 2,4 asistencije. Zvezda je i prethodne takmičarske godine bila zainteresovana za njega, dok trenutno rukovodeći ljudi razmišljaju i o povratku Čarlsa Dženkinsa iz Milana, odnosno ostanku Tarensa Kinsija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari