Zvezda ipak jača za Kataija 1Foto: STARSPORT

Mada se početkom januara činilo da će Crvena zvezda pričekati još neki mesec do povratka Aleksandra Kataija, jer je na startu zimskih priprema ostavljena mogućnost da važni kreativac i golgeter crveno-belih uopšte ne ode sa ekipom u Tursku, on se uključio u trenažni proces, a spisak prijavljenih prvotimaca za drugu fazu Lige Evrope govori da trener Dejan Stanković ozbiljno računa na njega.

Makar za jedan od dva meča šesnaestine finala Lige Evrope, sa liderom italijanskog prvenstva Milanom, 18. februara u Beogradu i nedelju dana kasnije na San Siru.

To će doneti različite benefite u manevru, pod uslovom da je Zvezdina „desetka“ ono što je bila pre poslednjeg nastupa u jednom od novembarskih utakmica za reprezentaciju naše zemlje, odnosno početka zdravstvenih problema.

Pitanje je koliko vremena može da provede u takmičarskom ritmu, a da to ima koristi, ali ukoliko ne bude sasvim fit na njegovo mesto bi mogao da uskoči tek dovedeni i, takođe UEFA prijavljeni, Filipo Falko, mada Italijan nije isključivi specijalista za tu poziciju i još ne „oseća“ ekipu kao što je to slučaj sa povratnikom Slavoljubom Srnićem.

Krilni vezista nije radio sa naslednikom Vladana Milojevića, ali nema jezičku i druge barijere kao stranci.

Za LE je prijavljen i treći novajlija u ovom prelaznom roku Aksel Bakajoko, krilni francuski napadač koji je još pre 30-ak dana završio pozajmicu u Sent Galenu, odnosno odradio ugovor sa Interom i zadužio opremu crveno-belih, pa je imao fore da se nametne stručnom štabu.

Osim pobrojanih, za minutažu u 180 minuta borbe sa Milanom konkuriše još 24 fudbalera: GOLMANI: Goran Popović, Marko Ćopić, Milan Borjan; DEFANZIVCI: Milan Gajić, Miloš Degenek, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Milan Rodić, Strahinja Eraković, Marko Gobeljić; VEZISTI: Mirko Ivanić, Gelor Kanga, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Mateja Bačanin, El Fardu Ben, Seku Sanogo, Andrija Radulović, Aleksa Vukanović; NAPADAČI; Milan Pavkov, Dijego Falćineli, Marko Lazetić, Nikola Krstović.

Marin opet „na raspolaganju“

Jedan od najzaslužnijih za velike evropske uspehe u trenerskoj eri Vladana Milojevića, fantastični organizator akcija i šuter prefinjenog udarca Marko Marin raskinuo je ugovor sa Al Ahlijem i ima odrešene ruke u izboru nove sredine. Još „samo“ da mu se vraća u Srbiju, da ga naš prvak želi kada već ima Kataija i dobro se isprsio za Falka, odnosno da ima dovoljno para za njegova visoka primanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari