Zvezda izgubila od Benfike na startu Lige šampiona i pored sjajne partije u drugom poluvremenu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u Beogradu od Benfike rezultatom 2:1 (2:0) u utakmici prvog kola Lige šampiona.

Golove za goste postigli su Akturkoglu u 9. i Kokču u 29. minutu, a strelac jedinog pogotka za domaćina bio je Milson u 86. minutu.

Benfika, koja je u najavi duela predstavljena kao ekipa u krizi, odigrala je sjajno u prvih deset minuta meca na “Marakani” i postigla gol iz prve sanse.

Gosti su potom izdržali pritisak domaćina koji je trajao petnaestak minuta, da bi overila trijumf prelepim golom Kokčua iz slobodnog udarca.

Krajem prvog poluvremena povredio se desni bek kluba iz Lisabona Aleksander Bah i ispostavilo se da je to bio ključni trenutak za događaje u nastavku meča.

Zahvaljujući Ivanić, Elšniku i Olajinki crveno-beli su po levoj strani desetak puta stvorili višak, ubacili veliki broj dobrih centaršuteva u kazneni prostor i izveli šest kornera, međutim, nisu uspeli da postignu gol koji bi doneo nadu za povoljniji rezultat.

Benfika je tokom pola sata igre u nastavku pokušavala da sačuva svoju mrežu i, najviše zahvaljujući iskusnom Otamendiju uspela da sačuva mrežu, a kako je vreme odmicalo uspevala da zadrži loptu u svom posedu.

Ipak, u finišu utakmice, Milson je konačno pogotkom završio još odličnu akciju svog tima po levoj strani i sjajno dodavanje Endiajea.

U poslednjih desetak minuta crveno-beli su potpuno potisnuli rivala u svoj kazneni prostor, ali su gosti uspeli da se odbrane i osvoje tri boda.

Crvena zvezda u narednom kolu Lige šampiona igra protiv Intera u Milanu 1. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari