Zvezda na jaki Krasnodar 1Foto: Starsport

Sreća je relativan pojam u sportu, zbog čega se ne može reći da nije ispalo dobro što je Crvena zvezda izbegla italijanskog velikana Milan i Dinamo iz Kijeva prilikom uparivanja timova u poslednjoj rundi borbe za Ligu Evrope

U Ljutice Bogdana ne mogu ni da slave što su spojeni sa bogatim Krasnodarom, kada je pored ruskog kluba za potencijalne rivale imala podnošljivije Austriju i Briž.

Jeste četvrtoplasirani klub poslednjeg izdanja prvenstva najveće zemlje sveta star svega devet godina, dakle nema dugu evropsku tradiciju kao nekadašnji prvak Evrope i sveta, ali je s novcem bogatog Sergeja Galickog, napravio brz vrtoglav uspon. Za razliku od crveno-belih i njihovog serijskog ispadanja iz trke za UEFA takmičenja u sezoni kupanja, Krasnodar je u sezoni 2014/2015. ušao u Ligu Evrope i bio treći u društvu Volfzburga i Lila, da bi već sledeće takmičarske godine bio najbolji u grupi, a onda ispao od praške Sparte a početku nokaut faze, a u prošloj sezoni dogurao do osmine finala, gde ga je zaustavila španska Selta.

– Jasno je da smo mogli lakše da prođemo, ali nema potrebe više se obazirati na to. Krasnodar je tim koji raste iz sezone u sezonu u veoma jakom ruskom prvenstvu i to već samo po sebi dovoljno govori. Ali, mi smo pokazali da imamo kvalitet i da rastemo kao celina iz meča u meč, što je najvažnije, i zato verujem da imamo dosta razloga da budemo pozitivni – prvi je komentar trenera Vladana Milojevića, čiji su izabranici bili odlični i pobedili u obe utakmice sa precenjenom češkom Spartom (2:0, 0:1).

Navijači mogu biti snažan vetar u leđa, ali ne mogu oni dobijati mečeve, no šef Zvezdine struke se nada da će im biti velika pomoć u sudaru s timom čija je vrednost 80 miliona evra, od čega je ovog leta dva miliona evra (uz 20 odsto od sledeće prodaje) dato za Zvezdinog vezistu Mihaila Ristića.

– Ono što je najvažnije u ovom dvomeču je da „Rajko Mitić“ bude pun i da nas navijači podrže svom snagom. Jer kada je tako, a videlo se i u Pragu, dobijamo snagu koju nema ni jedan protivnik. Zato nam treba pun stadion i velika podrška – ima želju Milojević, čije izabranike u nedelju čeka gradski derbi sa nezgodnim Čukaričkim.

Parovi 3. kola Superlige

petak

Napredak – Radnik

subota

Zemun – Radnički (N)      18.00

Javor – Mačva    20.00

Mladost – Rad    20.00

Vojvodina – Bačka            20.00

Voždovac – Borac             20.00

nedelja

Spartak – Partizan             18.00

Crvena zvezda – Čukarički             20.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari