Zvezda na plus 6 pred plej-of 1Foto: Starport

Kiša golova večitih rivala po tmurnom vremenu u Beogradu na kraju prve faze Superlige. Nakon pobede 3:1 (3:0) protiv Zemuna, fudbaleri Crvene zvezde startovaće u plej-ofu, kao lideri, sa plus 6 u odnosu na Partizan, koji je “petardom” ispratio Borac za Čačak – 5:0 (2:0).

Ujedno, crveno i crno-beli napravili su dobru uvertiru za večiti derbi već na startu plej-ofa, koji će sadržati ukupno sedam kola.

Da bi došli do toliko željene titule fudbaleri Zvezde trebalo bi da u plej-ofu primene princip igre nalik jučerašnjem, pogotovo iz prvog poluvremena, jer ih u preostalih sedam kola očekuju gostovanja u Kruševcu, Novom Sadu i Nišu. Zbog kadrovskih problema, trener Milojević ponovo je u manevru dao šansu Račiću, uparivši ga sa oporavljenim Krstičićem (kapiten na jučerašnjem meču), dok je kao kreativac delovao vrlo daroviti Luka Ilić. U prvih 45 minuta igra crveno-belih sadržala je principe modernog fudbala: visok presing na protivničkoj polovini, pas iz prvog kontakta, traženje rešenja u dubini, iza leđa protivničkih štopera. Već u 3. minutu Ben je odličnim šutem iz slobodnjaka pokazao zašto je bio velika želja Milojevića u zimskom prelaznom roku. Nedugo zatim Pešić je 22. golom u prvenstvu dodatno motivisao saigrače, koji su iz prelepe kombinacije Radonjić-Ilić-Ben već u 19. minutu odagnali sve nedoumice.

Ne sviđa mi se drugo poluvreme, mogli smo mnogo bolje, ali to je naš mentalitet, postanemo zadovoljni sami sobom i onda usporimo. Ostaviću to za svlačionicu. Završili smo prvi deo prvenstva, okrećemo se plej-ofu… Odmorićemo se, sada je ispred nas najveći hrišćanski praznik, želim vam da ga provedete u miru, zdravlju, toleranciji. Od ponedeljka ćemo se spremati za derbi. Nemam neki poseban komentar na raspored. Razlika između osmog i trećeg je vrlo mala. Bitno je da smo prvi, ima da se igra, 21 bod je u opticaju i nema kalkulisanja. Sve će to biti dobre i kvalitetne utakmice – jasan je trener Milojević.

Partizan je najubedljivijom pobedom u sezoni produžio seriju nepobedivosti u Superligi. Nakon podele bodova, crno-beli su na samo šest bodova iza Zvezde i pred večiti derbi trijumf nad “zebrama” pamtiće po debitantskom golu 18-godišnjeg Svetozara Markovića, golčini Danila Pantića , povratku Nebojše Kosovića i odsustvu Sejduba Sume čak i sa klupe za rezerve.

– Ekipa je igrala na visokom nivou, svih 90 minuta, imali smo odličnu utakmicu, pet golova i zadovoljan sam i srećan – poručio je trener Đukić, poželevši kvalitetan fudbal na večitom derbiju i pobedu kvalitetnijeg rivala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari