– Fenomenalnom igrom u drugom poluvremenu košarkaši Crvene Zvezde su uspeli da pobede Unikahu iz Malage 78 – 72 i dođu nadomak istorijskog plasmana u četvrtfinale Evrolige. Crveno belima je neophodan samo još jedan trijumf u naredne tri utakmice da bi i matematički obezbedili prolazak dalje.

Na poluvremenu sinoćnjeg meča izgledalo je da će Zvezda biti poražena pošto je nakon dvadeset minuta igre imala minus od 16 poena. Ipak, fenomenalnom igrom, pre svega igrača sa klupe, košarkaši Zvezde su uspeli da ostvare najveći ovosezonski preokret i ubeleže sedmu pobedu u Top 16 fazi.

Najzaslužnij za trijum je bio plejmejker Zvezde Stefan Jović koji je zabeležio 16 poena, 5 skokova i 7 asistencija. Marko Simović je sa četiri važne trojke kaznio Unikahino zatvaranje reketa, a ne bi smeo da se izostavi ni učinak Vladimira Štimca koji je sa 4 poena, 5 skokova, 2 asistencije i ukradenom loptom odlično odmenio sinoć nešto slabijeg Majka Cirbesa. Kao i nekoliko puta ove sezone, reanimaciju Zvezdi doneo je mladi Marko Gudurić koji je sa dve trojke probudio svoje saigrače.

Kod domaćina najviše se istakao srpski reprezentativac Nemanja Nedović koji je u prvom poluvremenu ubacio 16 poena bivšem klubu, ali se u nastavku meča uklopio u loše izdanje Unikahe.

Crvena Zvezda je ovim trijumfom došla do sedme pobede u grupi čine se izjednačila na drugom mestu tabele sa Lokomotivom i Panatinaikosom. Naredni meč u Evroligi crveno beli će igrati u Krasnodaru gde će protiv Lokomotive na izuzetno teškom gostovanju pokušati da dođu do istorijskog uspeha.

U ostalim sinoć odigranim mečevima Efes je sa 80 – 76 pobedio zagrebačku Cedevitu i ostao u trci za plasman dalje. U grupi F Olimpijakos je savladao Žalgiris rezultatom 74 – 59.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari