Zvezda plovi ka Ligi šampiona 1 photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Beogradski klub osvojio turnir u Zagrebu i nastavio borbu za elitno vaterpolo takmičenje.

Vaterpolo Superliga Srbije blizu je trilinga u Ligi šampiona, obzirom da je Crvena zvezda prebrodila još jednu rundu kvalifikacija i posle turnira u Zagrebu doplivala do plej-ofa za grupnu fazu elitnog klupskog takmičenje, gde je čekaju (kao organizator Fajnal-ejta) Novi Beograd i poslednji šampiona SLS – kragujevački Radnički.

Jučerašnji poraz od višestrukog prvaka Evrope, domaćina Mladosti – 9:8 (1:1, 3:3, 1:1, 2:1) nije mogao da pokvari ono što su napravili u susretima sa francuskim Monpeljeom (11:7) i Apolonom iz Grčke (14:8), pa su crveno-beli ispunili svoja i očekivanja javnosti u domovini, šta više, najbolja gol-razlika im je donela prvo mesto u pomenutoj konkurenciji.

Da optimizam trenera Aleksandra Filipovića i momaka u bazenu bude još veći, pre presudne bitke za, jednom u istoriji kluba osvojenu, LŠ Beograđani su imali prednost u dobrom delu zaključne turnirske utakmice sa „žabcima“, da bi pali tek iz peterca, 28 sekundi pre kraja. A da nisu uopšte blistali, tj. pokazali sve iz svog defanzivnog i ofanzvnog repertoara.

Pozadi je raspoloženi golman Vladimir Mišović „krpio rupe“, teško odolevajući petostrukom strelcu Marinu Dašiću, dok su Zvezdini dati golovi razdeljeni na sedmoricu pucača, tako da je samo Ivan Basara realizovao dve šanse za pogodak.

Na kraju su ekipe ruku pod ruku prošle dalje, i čekaju da vide s kim će sledeće da se natplivavaju. Zvezdi se „smeši“ neki drugoplasirani klub iz drugih grupa: OSC (Mađarska), Savona (Italija) ili Barselona (Španija). U odlučujuću rundu, osim navedene petorke, ostavrili su još: mađarski Solnok, itaoijanska Breša i hrvatski Jadran.

U LŠ ima mesta samo još za pobednike preostalih mečeva, dok će poraženi svoju evropsku odiseju nastaviti u Evrokupu. Pod okriljem LEN takmičenja u kom, na žalost, neće biti Šapca, pošto je naš predstavnik u kvalifikacijama uzeo samo jedan bod u tri kola drugog turnira u Palermu.

Kanonada Novog Beograda

U okrnjenom, drugom kolu domaćeg prvenstva, superjaki Novi Beograd ponovo je demonstrirao silu, pa je posle Naisa i Zemun izgubio sa dvocifrenom razlikom od Mandića i društva – 3:23. Ni branilac titule Radnički nije imao problema sa Proleterom (13:5), dok je Partizan neočekivano glatko dobio derbi sa Vojvodinom (16:8).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari