Zvezda bolja u derbiju ABA lige, crveno-beli pobedili Budućnost sedmi put za redom u Beogradu 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost rezultatom 95:86 u derbiju šestog kola ABA lige i tako naneli prvi poraz Podgoričanima u regionalnom takmičenju.

Ekipa Janisa Sferopulosa je posle pobede nad Bajernom u Evroligi uspela da dođe do trijumfa i u derbiju ABA lige, sedmog uzastopnog nad ekipom iz Podgorice na svom parketu, i najavila da se nalazi u usponu forme.

Budućnost je dobro počela meč vodila sa 14:8 i 16:11, ali je na kraju prve deonice prednost bila u rukama crveno-belih (21:18). Tokom drugog kvartala oba tima su spustila gard i svoje mane u odbrani uspeli da nadoknade vekikim nrojem poena u napadu, ali su domaći do odmora stigli do dvocifrene prednosti (53:42).

Crveno-beli su početkom treće četvrtine imali i 17 poena prednosti (61:44) i očektivalo se da će uspeti da rezultatski prelome utakmicu. Mešutim, gosti su tada zaigrali mnogo agresivnije u odbrani.

Budućnost je u završnici trećeg perioda spustila minus na tri poena (66:63). Trojkom Teodosića Zvezda je u poslednji period ušla sa šest poena viška, da bi za samo 90 sekundi ponovo napravila dvocifrenu prednost (75:63).

Ispostavilo se da je ovo bio ključan period duela. Uprkos dobroj igri Budućnosti u finišu, kada su gosti uhvatili rezultatski priključak i zaostatak svedu na četiri poena, Zvezda je ipak uspela da dođe do pobede.

Najbolji kod Zvezde bio je Majk Tobi sa 23 poena i šest skokova, Nemanja Nedović je ubacio 16, uz četiri asistencije, dok je Šabaz Nejpir imao 14 poena i tri završna dodavanja. Dvocifren je bio još i Miloš Teodosić sa 10 poena i šest asistencija.
Kod gostiju su se istakli Mekinli Rajt sa 17 poena i šest asistencija, Marvin Džons je dodao takođe 17, Brendon Pol je ubacio 14, a Flečer Megi 13 poena.

U narednoj rundi ABA lige, Zvezda gostuje Zadru, dok će Budućnost ugostiti ekipu Splita. U međuvremenu, Zvezda gostuje Barseloni u Evroligi, a Budućnost čeka Aris u Evrokupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari