Zvezda ponovo pobedila Megu, prelomio Dejan Davidovac 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su posle trilera da izbegnu sudbinu Partizana. Pobedili su Megu sa 98:88 (27:22, 13:26, 30:20, 18:30) u 11. kolu ABA lige, pa trenutno imaju skor 10-1, dok je Mega na skoru 5-6.

U veoma uzbudljivoj utakmici Crvena zvezda je došla do 24. pobede bez poraza u duelima sa Megom u regionalnom takmičenju, a do trijumfa je stigla posle serije od 17-2 u finišu meča.

Prva deonica je pripala Megi, koji je koristila svežinu i energiju, jer je ekipa Zvezde bila očigledno umorna posle duplog kola Evrolige i dva poraza od Valensije i Baskonije.

U hali „Ranko Žeravica +“ domaći su kontrolisali ritam, koristili lošu odbranu rivala i u dva navrata imali vođstvo od po sedam poena razlike.

Tokom druge deonice, Mega je ofanzivno stala, Zvezda je igrala odlično u odbrani, izabranici Marka Baraća do prvih poena stigli posle četiri minuta igre, tako da su gosti uspeli da stignu i do deset poena (37:37).

U nastavku meča sjajnu partiju prikazao je mladi košarkaš Crvene zvezde na pozajmici u Megi. On je u drugom poluvremenu ubacio 19 od ukupno 21 poena koliko je postigao, a dao je i po pet skokova i asistencija.

U prvom napadu u nastavku poenima Mitrovića crveno-beli su prvi put na meču došli do deset poena prednosti, ali su domaći serijom trojki, uz mnogo agresivniju odbranu napravili seriju 12-2 i dođu do izjednačenja (52:52).

Iako su igrači trenera Sferopulosa povremeno uspevali da se rezultatski odlepe, Mega je uspela da u poslednji period uđe sa dva poena viška (80:78).

Trojkom Topića Mega je povela sa 83:80, a zatim je naglo usledio pad u njihovoj igri. Zahvaljujući odličnom Davidovcu Zvezda je povela sa 87:85, da bi trijumf gostima obezbedio Teodosić svojom četvrtom trojkom na utakmici.

Najefikasniji u sastavu Zvezde bio je Nemanja Nedović sa 23 poena, Miloš Tedosić je ubacio 21, a Džoel Bolombaj 12 poena.

Kod Mege, Nikola Topić je postigao 21, Uroš Plavšić 16, Nikola Đuršić 12, a Andrija Jelavić 11 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari