Zvezda porazom od Voždovca ispustila čelo tabele 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su neprijatan poraz od Voždovca u gostima (3:1) u 34. kolu Superlige, pa sada posle dugo vremena tim Miodraga Božovića ne drži čelo tabele – trenutno je prvoplasiran Partizan sa tri boda više od gradskog rivala, četiri kola pre kraja šampionata.

Bolje je meč otvorio aktuelni šampion i već preko Nenada Milijaša sredinom prvog poluvremena opasno zapretio, ali udarac glavom bivšeg reprezentativca Srbije sa nekih desetak metara brani sjajni Popović.

Nastavila je Zvezda da igra u visokom ritmu, no jedna greška i nesporazum između Anđelkovića i Manojlovića donose prednost domaćima. Nije se dugo igralo, a već je na semaforu stajalo 2:0. Dražić je sjajno prošao po boku i nakon solo akcije doneo ubedljivo vođstvo timu iz prestonice.

Ćirković je imao fenomenalnu priliku da donese još ubedljiviju prednost timu Ilije Stolice, ali je u 65. minutu promašio bukvalno prazan gol sa pet metara.

I kako to obično biva, nakon sjajnih propuštenih šansi stiže ubrzo kazna. Sikimić je oboren u kaznenom prostoru Voždovca, a Luković je realizovao jedanaesterac.

Ipak, kada se očekivala totalna ofanziva Zvezde i možda njen preokret, Srećković je u 88. minutu doneo novu prednost od dva gola za potpunog autsajdera na ovom meču, da bi Poletanović iz slobodnog udarca u poslednjem minutu susreta postavio konačnih Voždovac – Crvena zvezda 3:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari