Zvezda sada može do Boaćija 1Foto: STARSPORT

Imali su u Crvenoj zvezdi malo drugačije planove posle prodaje Aleksandra Pešića u Saudijsku Arabiju, međutim povreda Nikole Stojiljkovića protiv Spartaksa i činjenica da Milan Pavkov nije najpouzdanija alternacija, naterali su Zvezdana Terzića da se klub automatski aktivira na fudbalskom tržištu i pokuša da pronađe što bolje rešenje.

Kompas je navodi ka Južnoj Americi, a onda se lampica iznenada upalila i pokazala ka Kini. Od prelaska u Đengsu Ričmond Boaći se nije najbolje snašao; u međuvremenu je izgubio i status prvog napadača tako da se pojavila opcija povrataka u LJutice Bogdana na pozajmicu. Da je izbrisan do decembra, Boaćiju je postalo jasno u petak, nakon što je Đengsu iz Intera doveo Edera, Brazilca sa italijanskim pasošem, plativši za transfer pet miliona evra.

Eder će u Kini zaraditi 27 miliona evra za dve i po godine. Osim Edera, Đengsu na platnom spisku od stranaca ima Ramireša, Aleksa Tešeiru, Ričmonda Boaćija, Gabrijela Paletu i Mukanđa, Kamerunca na pozajmici u Pekingu. Jasno je da je jedan višak i da će morati da promeni sredinu, a najbliži tome je upravo Ričmond Boaći. Posebno, što bi u nekim kombinacijama Eder trebalo da zauzme njegovo mesto. U Kini je kraj prelaznog roka veoma blizu i ukoliko Đengsu ne dobije primamljivu ponudu, sigurno bi mogao da sasluša predlog crveno-belih. Zvezda sigurno nema novca da preuzme kompletnu platu Boaćija na godišnjem nivou – 2.400.000 evra; pitanje je da li bi Đengsu pristao da ga pozajmi do narednog leta (pominje se opcija do zime kada je glavni prelazni rok u Kini), a čak i kada bi se složili o pozajmici, ostalo bi definisanje dela koji bi Zvezda trebalo da preuzme na sebe od pomenutih 2.400.000 evra. U LJutice Bogdana se nadaju da bi Boaći mogao da se odrekne dela zagarantovane zarade, a da oni za njegove usluge iskeširaju oko 400.000 evra za sezonu. Rasplet se očekuje tokom vikenda.

Stojiljković nije teže povređen

U LJutice Bogdana veruju da će Nikola Stojiljković biti spreman za revanš susret prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaksa iz Jurmale (utorak, 20.30 časova). Snažni napadač morao je da izađe iz igre u 18 minutu zbog bolova u zadnjoj loži i mesto napadač prepusti Milanu Pavkovu. Nekadašnji član Čukaričkog je bio podvrgnut pregledu magnetnom rezonancom. Dijagnostikovano je da je Stojiljković istegao mišić zadnje lože. Nije reč o bezazlenoj povredi, ali dobra stvar za Stojiljkovića je podatak da nije došlo ni do delimičnog pucanja. Zbog toga postoji šansa da doskorašnji član Brage bude spreman za revanš protiv letonskog predstavnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari