Zvezda sanja barem jedan gol 1Foto: Starsports

Fudbaleri Crvene zvezde ubeđeni su da ih samo jedan gol deli od plasmana u Ligu šampiona.

Crveno-beli večeras na „Red Bul areni“ (21.00, RTS) igraju protiv Salcburga revanš meč plej-ofa za ulazak u najprestižnije evropsko klupsko takmičenje, a bilo koji nerešen rezultat sa postignutim golovima garantovao bi im prolaz posle beogradskih 0:0.

– Idemo sa pozitivnim rezultatom u revanš, bitno je da nismo primili gol kod kuće, tako da se nadam da će nas pogodak u Salcburgu odvesti u grupnu fazu Drago mi je da nam se pružila prilika da igramo odlučujuću utakmicu za ulazak u Ligu šampiona. Generacijama pre naše to dugo nije pošlo za rukom – objašnjava defanzivac Zvezde Vujadin Savić.

Kapiten crveno-belih tvrdi i da igrači ne osećaju pritisak zbog istorijske šanse za ulazak u Ligu šampiona.

– Igranje u Zvezdi uvek nosi dozu pritiska, nebitno da li igrate meč u Superligi ili Ligi šampiona, nema razlike, uvek morate da pobedite. Smatram da se mi odlično nosimo sa pritiskom, pokazali smo to mnogo puta do sada. Nismo se nikad nikog plašili, pa nećemo ni sada. Idemo u Salcburg da obezbedimo prolaz. Pritiska nema, prisutan je samo pozitivan naboj – istakao je Savić.

Milan Rodić naglašava da ekipa iz meča u meč igra sve bolje.

– Veoma važna utakmica je pred nama, nema potrebe da pričamo o tome koliki je ulog. Generacije Zvezdaša sanjaju naš tim u Ligi šampiona. Mi smo došli na korak od ostvarenja sna i ne planiramo tu da se zaustavimo. Pokazali smo i u prošloj sezoni da smo spremni za velika dela, prikazujemo dobre igre i rastemo kao ekipa iz dana u dan. Zato sa pravom mogu da očekujem da ćemo mi biti ekipa koja će se radovati kada sudija odsvira kraj utakmice u sredu – rekao je Rodić.

Filip Stojković očekuje da će Salcburg igrati otvorenije nego u Beogradu, gde su mnogi bili iznenađeni što su Austrijanci bili zadovoljni sa 0:0.

– Najbitnije će biti da svaki igrač da ne 100 odsto, već 200 odsto sebe. Ako budemo zaslužili da prođemo, to ćemo svakako i učiniti. Sigurno je da će Salcburg biti malo otvoreniji nego u Beogradu, jer ovo što je igrao kod nas, to je bila odbrana koja je za 30 odsto bolja nego u dosadašnjem toku sezone i u prošloj godini. Imaju oni svojih nedostataka, nadamo se da ćemo ih iskoristi. Daće bog da prođemo u Ligu šampiona – zaključio je Stojković.

Napadač Crvene zvezde Nikola Stojiljković ostao je u Beogradu zbog povrede koju je zadobio na poslednjem treningu pred put u Austriju. Igrom sudbine i trener Salcburga Marko Rose imaće problem u sastavljanu tima jer najveće letošnje pojačanje Zlatko Junuzović zbog povrede butnog mišića verovatno neće moći da igra.

Austrijanci spremni za 10.000 „delija“

Na „Red Bul areni“ večeras se očekuje oko 10.000 navijača Crvene zvezde. Iako je imao obavezu da navijačima Zvezde obezbedi 2.000 karata, Salcburg je fanovima Zvezde namenio celu južnu tribinu na koju staje 7.200 navijača. Austrijski mediji tvrde da će navijači Zvezde biti i na drugim tribinama, te da će ih biti oko 10.000. Isti izvori navode i da je austrijska policija spremna da reaguje u svakom trenutku jer se meč smatra visoko rizičnim.

Flaša protiv Trnave koštala 57.000 evra

UEFA je Crvenu zvezdu kaznila sa 57.000 evra zbog ubačene plastične flaše na teren na meču protiv Spartak Trnave. S obzirom na to da Zvezdi ostaje još jedan meč igranja pred praznim tribinama zbog rasizma na meču protiv Suduve, može se konstatovati da je UEFA ovaj put bila blaga.

Povratak u Beograd tek sutra

Fudbaleri Zvezde neće se večeras vratiti u Beograd već će spavati u Salcburgu. Razlog za ovo leži u tome što je aerodrom u Salcburgu previše blizu grada, pa su zbog buke zabranjena sva poletanja i sletanja aviona posle 22 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari