Zvezda "šesticom" uplašila Pjunik 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Prvak Srbije naneo težak poraz Radniku, pred svoj izlazak na evropsku scenu.

Mada se u sportu živi danas za sutra, a šta je bilo juče ostaje u prošlosti, u Crvenoj zvezdi su se naoštrili da se rezultatski osvete klubu za juga Srbije za poraz i remi u prethodnoj sezoni i uspeli su već u četvrtom krugu superligaške trke. Sa debelom kamatom – 6:0 (1:0), za strah i trepet jermenskog Pjunika uoči prvog dela njihovog dvomeča u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, 3. avgusta u Beogradu.

Očekivano, celo prvo poluvreme branilac titule imao je veći posed lopte, iz čega se izrodilo čak osam udaraca u pravcu mreže Surduličana, s tim da je samo jedan išao u okvir gola. I ušao, tako što je povratnik u napad tima sa „Rajka Mitića“, Aleksandar Pešić, u 12. minutu efektnom „štiklom“ prosto naterao neumoljivog Marka Ivanića da se upiše u strelce.

Jeste jedan od „mahača zastavicom“ video ofsajd, ali su VAR soba i glavni arbitar Marko Delibašić ispravili njegovu procenu o nedozvoljenom položaju. Nešto pre odlaska na pauzu mogao je i Milan Borjan da prođe kao njegov mladi kolega Stefan Ranđelović, ali nije, pošto je panterskim bacanjem skrenuo pokušaj glavom štopera Ranka Jokića posle jednog kornera. U „slavu“ nedavno potpisanog novog ugovora.

I Aleksandar Katai je „pustio korenje“ u Ljutice Bogdana, na zadovoljstvo uprave i navijača, jer su njegovi potezi često tas na rezultatskoj vagi, međutim sinoć je najpre dva puta zadrmao prečku pa tek onda konačno „ubo“ u centar mete (71). Uz pomoć Kingsa Kangve i stative, tako što je rutinski odreagovao na odbitak posle udarca, ovog leta, dovedenog veziste. Prethodno se Zambijac i sam upisao u strelce, a njegovo izbacivanje iz ležišta dva čuvara i sjajan udarac sa ivice šesnaesterca nagrađeni su gromoglasnim aplauzom malobrojne publike (64).

Surovu rezultatsku egzekuciju nastavio je Milan Pavkov (76), za svoju petu „recku“ u tekućem prvenstvu. Akciju je počeo (sa 200 utakimica za crveno-bele) jubilarac Milan Rodić, a asistentske zasluge pokupio Ivanić, jer je njegov precizan centaršut maksimalno olakšao posao centarforu osvajača pet poslednjih šampionata.

Ni to nije bilo dovoljno četi trenera Dejana Stankovića, nego su se još jedan novajlija i još jedan starosedelac pridružili u maltretiranju Radnika. Dušan Hodžić omogućio je Geloru Kangi da iz penala podseti sve zašto je još Zvezdin adut na sredini terena (83), dok je Osman Bukari iz Gane demonstrirao brzinu, dribling i šut koji su ga preporučili upravi našeg kluba (84).

Nastojanje, do nogu potučenog, Radnika da makar postigne počasni pogodak osujetio je Borjan, vrhunskom intervencijom na zicer mladog Uroša Milovanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari