Zvezda u grupi sa Gentom, Hofenhajmom i Slovanom iz Libereca 1Beograd, 20.6.2020. - Fudbalska utakmica 30. kola Super lige Srbije: Crvena zvezda - Proleter igra se u na stadionu Rajko Mitic. (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV)

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u Grupi L Lige Evrope sa Gentom, Hofenhajmom i Slovanom iz Libereca, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Zvezda je bila u drugom šeširu na žrebu, na kojem je 48 timova pobedeljeno u 12 grupa.

Grupna faza Lige Evropa počinje 22. oktobra, a završava se 10. decembra.

Dve najbolje ekipe iz svake grupe nastavljaju takmičenje u šesnestini-finala, dok preostala dva tima završavaju takmičenje.

Stanković posle žreba: Nadigravaćemo se

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da se takmiči sa svim protivnicima iz grupe u Ligi Evropa i istakao da je najvažnije da crveno-beli budu na visini zadatka.

„U grupnoj fazi nema lakih protivnika. Sve su to timovi koji su na putu do Lige Evrope izbacivale i po nekoliko ekipa, tako da pre žreba nisam imao specifične želje. Sada posle izvlačenja mogu da kažem da smo mogli i bolje i gore da prođemo, ali i dalje stojim iza teze da je najvažnije da mi budemo na visini zadatka“, rekao je Stanković, prenosi klub.

Crvena zvezda će se u grupnoj fazi Lige Evrope sastati sa Gentom, Hofenhajmom i Slovanom iz Libereca, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

„Kada bi otvorili Marakanu za naše ‘delije’, svaki meč bi nam bio lakši. Gent je vicešampion sjajne belgijske lige, Hofenhajm je završio šesti u oštroj konkurenciji bundesligaša, dok je i Slovan Liberec pokazao u kvalifikacionim rundama da ima kvalitet“, rekao je Stanković.

„Nadigravaćemo se, mislim da sa svakim možemo da se takmičimo i radujemo se učešću u Lige Evrope“, zaključio je trener Zvezde.

Grupna faza Lige Evrope počinje 22. oktobra, kada su na programu mečevi prvog kola, a završava se 10. decembra, za kada su planirane utakmice šeste runde.

Grupe Lige Evropa:

Grupa A: Roma, Jang Bojs, Kluž, CSKA Sofija
Grupa B: Arsenal, Rapid, Molde, Dandalk
Grupa C: Bajer Leverkuzen, Slavija Prag, Hapoel BŠ, Nica
Grupa D: Benfika, Standard Lijež, Rendžers, Leh
Grupa E: PSV, PAOK, Granada, Omonija
Grupa F: Napoli, Real Sosijedad, AZ Alkamr, Rijeka
Grupa G: Braga, Lester, AEK, Zorja
Grupa H: Seltik, Sparta Prag, Milan, LOSC
Grupa I: Viljareal, Karabag, Makabi Tel Aviv, Sivaspor
Grupa J: Totenhem, Ludogorec, LASK, Antverpen
Grupa K: CSKA Moskva, Dinamo Zagreb, Fejndord, Volfberg
Grupa L: Gent, Crvena zvezda, Hofenhajm, Liberec

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari