Zvezda ubedljiva protiv Novog Pazara 1Fudbal-Super League Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Novi Pazar Beograd, 06.03.2022. foto:Starsport.rs ©

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Novi Pazar rezultatom 5:0 (4:0) u utakmici 26. kola Superlige Srbije. Ovim trijumfom izabranici Dejana Stankovića ponovo su prišli Partizanu na dva boda zaostatka u trci za šampionskom titulom.

Na proslavi 77. godine od osnivanja kluba, crveno-beli su svojim navijačima poklonili ubedljivu pobedu i atraktivnu igru, a već posle 21. minuta slavljenik je postigao četiri gola. Katai je postigao tri gola za Zvezdu, a po jedanput su strelci bili Ohi i Ivanić.

Sve je počelo u osmom minutu. Milan Gajić je pokrenuo akciju, usposlio El Fardua Bena pred golom gostiju, a ovaj se dobro snašao i dodao do Ohija, kome nije bilo teško da postigne svoj četvrti gol na pet utakmica od kad je došao u klub  iz Ljutice Bogdana.

Aktuelni šampion nije posustajao, dodao je još jače gas i slomio nedoraslog rivala. Ben je upisao i drugu asistenciju kada je dodao do Kataija, posle čega je Zvezdina „desetka“ prevarila Vujanca i poslala loptu u praznu mrežu. Već u narednom napadu Katai je asistirao Ivaniću, a ovaj je lobom povisio na 3:0 već u 16. minutu.

Fudbaleri Novog Pazara potpuno su klonuli, pa su za pet minuta četvrti put morali da vade loptu iz mreže. Ivanić se revanširao Kataiju za asistenciju, a ovaj poslao dijagonalu u gol Pazaraca, za svoj drugi na ovom meču, a 16. u Superligi.

Od tada je Crvena zvezda spustila tempo, i do poluvremenu je rutinski odrađivala posao. U pauzi Stanković je izveo Ohija i Ivanića, a ušli su Nemanja Motika i Milan Pavkov.

Da veče upotpuni peticom, odnosno het-trikom, postarao se sam Katai u 57. minutu i to pravom majstorijom. Izašao je pred golmana Vujanca, koji ga je samo malo pre toga sprečio da upiše het-trik, ali sada nije mogao.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari