Zvezdan Terzić nezadovoljan kvalitetom srpskog klupskog fudbala: “Sigurno da nam ne prija ovakva dominacija” 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da je, uprkos lošijim rezultatima na početku sezone, zadovoljan zbog činjenice da je ekipa na kraju osvojila četvrtu utastopnu duplu krunu.

– Dosta razloga ima da budemo zadovoljni, da osetimo i ponos i sreću zbog onog što smo uradili. Crvena zvezda je mnogo odmakla svojim konkurentima, pre svega Partizanu. Malo smo štucali prošle jeseni, ali smo ubedljivo osvojili titulu. Nama je cilj i misija da iz sezone u sezonu budemo sve bolji. To je naša obaveza. Mislim da se golim okom vidi da je Crvena zvezda iz sezone u sezonu raste u svakom obliku. Dolasci i odlasci su sastavni deo ovoga posla kojim se bavimo. Biće dolazaka i odlazaka, a praksa Crvene zvezde je da ne otkrivano konkretna imena. Mediji podstiču, podgrevaju maštu navijača – rekao je Terzić za RTS.

On je dodao da crveno-belima “ne prija ovakva dominacija” u domaćim takmičenjima.

– Sigurno da bi bilo bolje kad bi bilo bolje da je naša liga jača. Na taj način bi Crvena zvezda dolazila u Evropu iz jednog jačeg takmičenja. Sigurno da nam ne prija ovakva dominacija, pre svega kada se sudarimo sa ekipama iz Lige šampiona koje dolaze iz jakih liga. Mi dolazimo iz jednog sporohodnog sistema, loših terena, utakmica koje su niskog intenziteta… Mi bi voleli iskreno ne samo Partizan nego i da drugi klubovi budu bolji i kvalitetniji i da Crvena zvezda može da igra kvalitetnije takmičenje. Moraju klubovi više da ulažu, investiraju i da dovode bolje igrače. Bez toga nema napretka. Naravno tu je preduslov i da FSS uradi kvalitetnije terene i onda će kvalitet fudbala biti bolji. Infrastruktura je neophodan preduslov da bi narod došao da gleda fudbal u većem broju – rekao je prvi čovek kluba iz Ljutice Bogdana.

Terzić smatra da očekuje da će Crvena zvezda u predstojećoj sezoni igrati u Ligi šampiona.

– Mi smo dobrim rezultatima u međunarodnim utakmicama došli do toga da imamo veliki koeficijent što nam donosi laku prohodnost u međunarodnim takmičenjima, što opet generiše ogromne prihode i to je tajna uspeha Crvene zvezde. Ove sezone nas očekuje taj plejof, a kako sada stvari stoje igraćemo protiv po rankingu slabije ekipe od nas, ali i tu mogu da nam dođu jaki klubovi. Biće važan faktor sreće u žrebu. Pre svega bih voleo da izbegnem Galatasaraj zbog poznatog odnosa naših i njihovih navijača i onog tragičnog događaja. Svi ovi ostali klubovi koje možemo dobiti mislim da uz dobru pripremu realno očekivati da uđemo u Ligu šampiona – rekao je direktor Zvezde.

On je najavio da će uskoro biti donesena odluka da li će se rekonstruisati stadion u Ljutice Bogdana ili će biti izgrašen novi.

– Izgradnja novog stadiona je jako komplikovana tema. Ja sam lično za izgradnju novog stadiona ali hoću da se do te odluke dođe konsenzusom između rukovodstva, skupštine, navijača i države. Bez ta tri faktora ne bih dolazio do konačne odluke. Postoje tu dve opcije, da se potpuno novi stadion napravi na postojećoj lokaciji a drugi je da se rekonstruiše postojeći. Ima tu mnogo zagovornika teze da je to šminkanje mrtvaca i da Crvena zvezda bez pravljenja novog stadiona ne može da dođe do parking mesta, skajboksova… Sa druge strane oni koji zagovaraju rekonstrukciju su u pravu. Da bi se pravio novi stadion ovaj mora da se sruši. A gde će Crvena zvezda igrati tri-četiri godine dok se ne sagradi novi stadion? Drugo pitanje, veliki rizik je da se sruši ovaj stadion, može milion nekih okolnosti da se dese, pa da Crvena zvezda ostane bez stadiona. Najbolje je da se napravi novi stadion pa da se onda ruši ovaj. Dok se ne napravi novi, ja ovaj nikada ne bih rušio. Mnogo toga smo već uradili za obe situacije, a videćemo u vremenu koje je pred nama koja će biti konačna odluka – objasnio je Zvezdan Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari