Zvezdan Terzić: Stižu tri ili četiri nova igrača, Šljivić će biti najveće pojačanje, prihodovaćemo 55 miliona evra 1foto:Starsport

Crvena zvezda je danas započela pripreme sa novim trenerom Barakom Baharom. Trebalo bi u najskorije vreme i da ozvaniči dolazak nekolicine igrača, dok Zvezdan Terzić tvrdi i da će prihodi biti enormni u novoj sezoni.

Odmor za fudbalere Crvene zvezde trajao je veoma kratko. Danas su crveno-beli startovali sa pripremama za novu sezonu, pod nadzorom Baraka Bahara, koji se prvi put pojavio kao šef struke.

Crveno-beli još uvek nisu ozvaničili dolazak nijednog igrača posle završene takmičarske 2022/23 međutim, Zvezdan Terzić, generalni direktor kluba, obećava da će za par dana javnost biti upoznata sa novim rešenjima u napadu, manevru i na gol crti.

– U naredne dva tri ili dana očekujem da finiširamo potpise trojice ili četvorice igrača. Nikad ranije nismo završili prelazni rok – ubeđen je Terzić, koji je potvrdio navode medija da će Zvezdinu navalu u novoj sezoni predvoditi Žan Filip Kraso i Emanuele Late Lat.

– Ide to svojim putem, privodimu kraju. Sve što ste pisali bili ste u pravu. Potpisali smo skoro ugovor sa jednom golmanom, zadnjim veznim i špicevima – nema sumnje da će potpis na ugovor staviti reprezentativni golman Izraela Omri Glazer, a vrlo verovatno i Edmund Ado, prošlosezonski fudbaler subotičkog Spartaka.

Zvezda je danas obradovala svoje naivjače potpisom profesionalnog ugovora sa Jovanom Šljivićem, najdarovitijim fudbalerom iz svoje škole, iz klase 2005.

– Očekujem da Jovan Šljivić bude najveće pojačanje. To je najtalentovanije dete u školi. Javnost će biti iznanađenja njegovim mogućnostima.

Priznao je generalni direkotr Zvezde i da nisu uspeli u nameri da angažuju Petra Ratkova, jer nisu mogli da ispariraju ponudi Salcburga vrednoj 4,5 miliona evra.

– Hteli smo Ratkova, spremili smo ponudu od 2.000.000 evra za TSC. Međutim, nismo mogli da pariramo Salcburg. Čestitam TSC-u, napravili su veliki posao. Ratkov će biti veliki igrač, mada bismo morali da ga čekamo.

Terzić tvrdi i da je teško podneo odlazak Milana Borjana na pozajmicu u slovački Slovan iz Bratislave ali je svestan da je to logičan sled i prirodan proces u doselekciji ekipe koja je u domaćim okvirima u više navrata „obrnula igricu“.

– Jedna era igrača koji su mnogo dali Zvezdi je pri kraju. Što se tiče Borjana, lično sam vezan za njega, doveo sam ga ovde, dao mu traku. Ali je novi trener rekao da želi drugačijeg igrača. Njemu su vrata uvek otvorena. On će se vratit u Zvezdu… Nije ni loše što je došao neko sa strane. Ja sam subjektivan kada su neki igrači u pitanju.

Dosta se pisalo i o potencijalnom odlasku Strahinje Erakovića. U poslednje vreme kao da je utihnula potražnja za njegovim fudbalskim kvalitetima. Dvadeset dvogodišnji štoper želi da se oproba u ligama petice, a čini se da jedinih ponuda ima iz Rusije u čiju ligu, pak, ne bi voleo da ode.

– Još smo u dilemi šta da radimo sa njim. On ima ponudu, ali imaće i za šest meseci posle utakmica u Ligi šampiona. Ali, bliži je opstanku.

Zbog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, generalni direktor Crvene zvezde tvrdi da će klub ove seozne generisati 55 miliona evra.

– Toliko smo odmakli, možda nije sportski, ali u Srbiji teško može neko da nam parira. Ove godine ćemo prihodovati 55.000.000 evra. To ne može niko da prati ovde.

Terzić ima ideju u vezi sa povećanjem broja stranaca koji mogu da nastupaju u domaćoj ligi.

– Nadam se da će se povećati limit sa brojem stranaca. Mada ćemo se uklopiti do početka prvenstva. Ali, tim limitom samo se povećava cena starim srpskim igračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari