Zvezdan Terzić u svom stilu posle "petarde": Nadigrali smo Fiorentinu, moglo je da bude i ubedljivije 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Generalka o kakvoj su navijači Crvene zvezde mogli samo da sanjaju. Fiorentina je sinoć ispraćena sa pet golova (5:0) pred više od 35.000 navijača na stadionu „Rajko Mitić“.

Oduševljeni su bili navijači načinom na koji je Zvezda savladala prošlosezonskog finalistu Lige konferencija. „Ljubičasti“ su u Beograd stigli očigledno nepripremljeni za ambijent na najvećem stadionu u Srbiji.

Bilo je evidentno i da su kondiciono daleko ispod nivoa pulena Baraka Bahara što se odrazilo na svežinu Biragija i saigrača, ali i koncentraciju. Crveno-beli su gotovo svaku grešku u pasu, naročito u prvom poluvremenu, kažnjavali brzom igrom u tranziciji na koju gosti nisu bili spremni.

Fiorentina na megdan Crvenoj zvezdi nije došla u kompletnom sastavu, ali je izbor igrača Vičenca Italijana jasno ukazivao na to da je italijanski velikan želeo nešto jaču proveru u uvodnoj fazi priprema. Šampionat Italije počinje za nekih mesec dana, dok crveno-beli meč prvog kola Superlige igraju već za vikend. Startne pozicije, dakle, nisu bile iste, ali to nikako ne kvari kompletan utisak koji su ostavili Mirko Ivanić i saigrači.

– Drago mi je što je skoro 40 hiljada zvezdaša imalo priliku da uživa u fudbalskoj rapsodiji Crvene zvezde. Fjorentinu, koja je prošle sezone igrala finale Lige konferencija i koja spada među najbolje klubove u Italiji smo, ne samo pobedili 5:0, nego smo je u potpunosti nadigrali, a rezultat je mogao da bude i ubedljiviji. Rekao sam da hoću hrabru i napadačku Crvenu zvezdu, koja ne respektuje nijednog protivnika. Volim da vidim da Zvezda igra napadački, da deluje nadmoćno u odnosu na kvalitetnog rivala, da smo brži, snažniji, fudbalski potkovaniji – u svom stilu je Zvezdan Terzić prokomentarisao ubedljivu pobedu Zvezde na poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak šampionata.

Barak Bahar nije delovao tako euforično posle utakmice, svestan da određeni segmenti u igri nisu bili dobri, pogotovo građenje igre iz poslednje linije. U većini situacija, kada je Fiorentina izlazila visoko, golman Glazer je mahom ispucavanjem lopte započinjao napad, što svakako nije primarna ideja izraelskog stručnjaka.

Ipak, generalni direktor kluba nije mogao a da momenat ne iskoristi da još više razgali naivjače crveno-belih.

– Sve ono što smo najavili pre šest meseci, to smo i uradili. Rekao sam da će navijači biti svedoci stvaranja jedne nove, moćne, evropske Crvene zvezde. Verujem da će u nedelju od 20 časova na otvaranju sezone protiv Vojvodine, biti još više navijača nego večeras. Zvezda je sinonim za efikasan fudbal i mislim da je to ono što svakom zvezdašu prija da čuje. Još jednom pozivam sve navijače da što pre kupe sezonske ‘Premijum’ ulaznice dok ih još ima, biće mnogo razloga za radost i sreću ove sezone – ubeđen je Terzić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari