Zvezdi pripao derbi protiv Budućnosti 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u okviru drugog kola ABA lige podgoričku Budućnost rezultatom 69:65.

Zvezda je bolje „ovorila“ utakmicu, ali je goste u rezultatskom egalu održavao sjajni plej Igor Drobnjak koji je i prodorom, ali i šutem, razbijao odbranu šampiona regionalne lige.

„Crveno-beli“ su bili u blagoj prednosti sve do treće četvrtine kada je Filip Petrušev doneo „plus 11“ svom timu – 51:40.

Ipak, od tog trenutka Igor Drobnjak je ponovo zaigrao maestralno i polovinom poslednje četvrtine je čak i doneo svom timu vođstvo – 57:55.

Mučila se Zvezda, a vezanim poenima Džona Holanda i Bena Bentila je došla do nedostižnih sedam poena prednosti – 65:59.

Budućnost je ipak na 20 sekundi pre kraja došla do minimalnog minusa – 67:65.

Pitanje pobednika je bilo odlučeno sa linije penala, a precizan je bio Bentil.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bentil sa 16 poena, dok su Petrušev i Luka Mitrović su postigli po 15.

Kod gostiju je jedini dvocifren bio Igor Drobnjak sa 19 poena.

Zvezdini plejmejkeri su imali noć za zaborav.

Nikola Ivanović, Džejlen Adams i Nikola Topić zajedno postigli samo dva poena i to preko Amerikanca koji je u finišu utakmice bio precizan sa linije za slobodna bacanja.

Trener Crvene zvezde Vladimir Jovanović istakao je posle utakmice da ekipi znači svaka pobeda.

“Zahvalio bih se igračima na velikom zalaganju i uloženoj energiji, jer smo bili bez tri jako bitna igrača. Imali smo problema, imali smo oscilacija, uspeli smo da zaustavimo nalet rivala, kada je stigao do preokreta. Odbrana je od tog trenutka bila na vrhunskom nivou i smatram da smo zasluženo stigli do pobede. Hvala navijačima na velikoj podršci, na velikom vetru u leđa koji nas je nosio do cilja. Pozivam ih da nam pomognu i protiv Panatinaikosa”, izjavio je Vladimir Jovanović.

Trener gostiju, Vladimir Jovanović, rekao je da njegov tim nije imao adekvatna rešenja u neizvesnoj završnici meča.

“Još uvek nismo na nivou na kojem želimo da budemo, iz opravdanih razloga, jer kasnimo sa pripremama, ali to nije tema. Imali smo dosta praznih minuta, Zvezda je stekla dvocifrenu prednost, ali smo našli način da se vratimo u meč, stignemo do neizvesne završnice, primili smo trojku u nezgodnom momentu, a zatim nismo uspeli da odgovorimo na pravi način, nismo imali dobra rešenja u napadu. Čestitam Zvezdi, želim joj uspeh u nastavku sezone” objasnio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari