Zvezdi rastu šanse, Panatinaikos pušta evroligaše za meč Grčka - Turska 1EPA-EFE/VALDA KALNINA

Košarkaška reprezentacija Grčke nije dobro započela kvalifikacije za plasman na naredno Svetsko prvenstvo. Poraz od Velike Britanije u prvom „prozoru“ uverio je rukovodeće ljude u Savezu da moraju ostvariti intenzivniju komunikaciju sa najvećim grčkim klubovima. Predstojeći duel sa Turskom, u petak od 17 sati, u redovima Panatinaikosa i Olimpijakosa shvatili su kao priliku da podrže svoju reprezentaciju time što će pustiti svoje najbolje domaće igrače da nastupe za nacionalnu selekciju. Automatski, šanse Crvene zvezde da, takođe u petak od 20 časova, dođe do brejka protiv „zelenih“ znatno su porasle, u 27. kolu Evrolige.

Značaj meča sa Turskom u kvalifikacijama za naredni Mundobasket, daleko je veći za reprezentaciju Grčke nego li evroligaški duel Panatinaikosa sa Crvenom zvezdom.

PAO je izgubio sve šanse da se nađe u plej-ofu Evrolige, na skoru 6-17 trenutno je pretposlednji na tabeli. „Zeleni“ su pristali da reprezentaciji Grčke proslede Jorgosa Papajanisa, Vasilisa Kavadasa, Leonidisa Kaselakisa i Lefteriosa Bokoridisa. Ako se njima pridoda i povređeni Joanis Papapetru jasno je da će šanse Crvene zvezde da dođe do brejka u Atini biti znatno veće.

Rivalstvo Grčke i Turske posebno je u bilo kojem sportu, a naročito u košarci, što je još jedan od razloga zbog kojeg su Olimpijakos i Panatinaikos odlučili da podrže reprezentaciju u predstojećem kvalifikacionom prozoru za plasman na naredno Svetsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari