Zvezdi se ne piše dobro: Italijan na operaciji, pogođen i sudija 1Dejan Stankovic foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT foto STARSPORT

Na poraz od Midtjilanda (0:1) u četvrtom kolu Lige Evrope, nadovezali su se incidenti koje su napravili navijači Crvene zvezde posle utakmice. Huligani su, nezadovoljni suđenjem, gađali delioce pravde i nehotice pogodili u glavu pomoćnika Dejana Stankovića, nanevši mu teške telesne povrede zbog kojih je morao da bude operisan.

Pomoćnom treneru u stručnom štabu Crvene zvezde naprisla je lobanja zbog čega je morao da bude hitno operisan.

Incident koji se desio na kraju utakmice kod tunela ispred severne tribine će teško proći bez UEFA sankcija, pogotovo jer je Zvezda i ranije imala velikih problema u organizaciji međunarodnih utakmica.

Nezadovoljni suđenjem mađarskog arbitra Tamaša Bognara, neki od Zvezdinih navijača su prilikom izlaska aktera sa terena u tunel počeli da ih gađaju tvrdim predmetima. Mete su bili mađarski arbitri ali je najviše nastradao pomoćni trener Crvene zvezde.

Federiko Panonćini, pomoćnik Dejana Stankovića, je pogođen u glavu i hitno je ambulantnim kolima prebačen u bolnicu.

Zbog toga Stanković nije ni davao izjave za medije posle meča jer je hteo da bude uz Italijana i pomogne, pa je otišao sa njim u urgentni centar. Poslednje informacije govore da je Panonćiniju naprsla lobanja i da ga danas čeka operacija.

Međutim, za Zvezdu je još gore što je pored Panonćinija pogođen i pomoćni sudija. Nezvanične informacije kažu da je reč o pomoćniku Peteru Bognaru koji je bio linijski sudija ispred zapadne tribine. Ako se ti navodi ispostave kao tačni i ako je delegat UEFA taj incident uneo u izveštaj, onda se Zvezdi baš loše piše.

Klub iz Ljutice Bogdana je već ovu sezonu započeo sa kaznom iz prošle sezone.

Tada je neimenovani pojedinac na rasnoj osnovi vređao Zlatana Ibrahimovića i UEFA je kaznila Zvezdu zatvorenim tribinama na sledećoj utakmici.

Kasnije je evropska kuća fudbala dozvolila da se kazna ublaži i da utakmici mogu da prisustvuju deca do 14 godina, pa je Zvezda protiv Kairata ipak imala podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari