Zvezdin napad na FSS i Piksija "košta" pet miliona 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije sankcionisala tvrdnje da FSS i selektor A reprezentacije rade za Partizan.

Pred kraj utakmice Partizana i Spartaka u Subotici, završene pobedom crno-belih, uprava Crvene zvezde pustila je saopštenje u kom je jasno dovela u pitanje penal dosuđen za večitog rivala i jednako eksplicitno prozvala glavnog sudiju tog meča i vrhušku Fudbalskog saveza Srbije.

Glavni arbitar Lazar Lukić označen je kao izvršilac naredbi, a rukovodstvo FSS i selektor A reprezentacije Dragan Stojković, kao predsednik Saveza iz senke, optuženi su da rade u korist večitog rivala. odnosno da svojim (ne)činejnjem nameštaju titulu klubu iz Humske. Da bi disciplinci danas izrekli kaznu od 5.000.000 dinara za ovaj verbalni delikt.

Kazna propisana za ovaj „prekršaj“ kreće se od milion do 10.000.000 dinara i taj propis je na snazi od juna 2019. godine, a aktuelnom šampionu je „odrezana“ srednje teška sankcija.

Približnu sumu će morati da plati i Partizan, ali Zvezdi i to zbog 166. večitog derbija u Ljutice Bogdana. Zbog ukupne štete nastale divljanjem huligana među pristalicama crno-belih, klupski račun biće olakšan za 4.669.000 dinara.

Komentarisanje suđenja koštaće i Napredak. Kruševljani su se bunili posle meča sa TSC-om i zbog toga će morati da plate 2.000.000 dinara.

Globu od 100.000 disciplinci FSS odredili su Vojvodini, zbog upotrebe pirotehnike od strane njenih navijača na utakmici protiv TSC-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari