Zvezdin trener: Ako je ovo ogroman neuspeh, spreman sam da snosim konsekvence 1foto: Starsport

Dejan Stanković oseća da ga deo zvezdaša smatra odgovornim za ponovni neulazak u Ligu šampiona.

„Otvaraju se mnoga pitanja, da li sam ja za Zvezdinu klupu, pa da li smo spremni, kako igramo… Ako je ovo ogroman neuspeh spreman sam da podnesem konsekvence, kako god klub odluči, navijači. Nemam nikakav problem, ja sam njihov deo. Dao sam celog sebe u ovo“, izjavio je trener Crvene zvezde nakon večerašnjih 2:2 sa Makabijem iz Haife.

Nakon toga, na konferenciji za medije, pričao je i o detaljima drugih 90 minuta nadmudrivanja sa izraelskim protivnikom, u kojima je trebalo nadoknaditi minus iz prvog susreta (3:2).

„Splet okolnosti i splet dešavanja je uticao na nas. Jedno dobro prvo poluvreme, utamica je išla onako kako smo želeli i spremali. Primili smo gol, neobjašnjivo pali. Mnogo toga smo dali u prvom poluvremenu, razumem da igrači emotivno padnu. Isekao nas je taj gol (u nadoknadi prvog dela, op. au). Mnogo nam je žao, razočaranje nam je veliko jer su očekivanja bila velika.

Detali kao da su došli iz horor filma. Navijači su bili fenomenalni, naš 12. igrač. Žao mi je što nismo uspeli da im vratimo Ligom šampiona. Liga Evrope nije utešno takmičenje, imamo i naše prvenstvo koje donosi direktan plasman u Ligu šampiona naredne godine. Ne znam kako nalazim reči, ali to je život, idemo dalje“, gleda napred osvajač više trofeja sa crveno-belima.

Temu spremnosti ekipe pokrenule su mnogobrojne povrede i utisak da su igrači delovali istrošeno u drugom poluvremenu.

„Bile su to prinudne izmene. Imali smo problem i pre utakmice sa Sanogom, nekako smo uspeli da zalečimo to. Znate dobro da je Pešić imao problem jednu utakmicu, Rodić je imao problem tokom meča pa smo napravili prinudne izmene. Ekipa Makabija je dosta dobro pripremljena, za tranziciju i polutranziciju. Pogotovo kada imate „targeta“ kao što je Pjero.

Kada neko zadrži loptu, onda ti brzi igrači nadođu. Dragović i Milunović su odigrali odlično, ali je takvog napadača prilično teško sačuvati. U drugom poluvremenu smo pali energetski, to je bilo verovatno jedan od razloga zbog kojih smo doživeli ovakav pad“, dodao je Stanković, kome se ni iz trećeg pokušaja nije dalo da sa Zvezdom uđe u elitno takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari