Euforija drma Malim Kalemegdanom na kome navijači već pripremaju istorijski grafit sa motivima plasmana u Top 8 Evrolige.

Teorija i praksa, čini se, nikada nisu bili bliže da se objedine u četvrtfinale najelitnijeg takmičenja, međutim da bi i naredne sezone gledali svoje idole u Evroligi pristalice crveno-belih u utorak će morati da polože „ispit zrelosti“, pogaze principe bojkota regionalnog takmičenja i u hali „Aleksandar Nikolić“ značajno pomognu košarkašima Zvezde da posle samo tri dana od pobede nad Panatinaikosom savladaju i Cedevitu u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige (18.45). U sistemu na dve dobijene, pri čemu se druga utakmica igra u Zagrebu 22. marta, jedan kiks mogao bi da znači i oproštaj od Evrolige naredne sezone, jer samo šampion „Jadrana“ stiče pravo da se nadmeće sa najboljim timovima Evrope.

Košarkaše Zvezde u narednih 20 dana očekuje niz teških i odlučujućih mečeva; ukoliko ih reše na pozitivan način moći će da se „raspuste“ pre vremena sa plasmanom u četvrtfinale Evrolige i šampionskim prstenjem ABA lige. Koliko su svesni svega, spremni da se žrtvuju za dobrobit kluba, najbolje svedoči izjava Branka Lazića, kapitena tima u odsustvu povređenog Luke Mitrovića, koji bi za desetak dana trebalo da se priključi saigračima na utakmicama.

– U utorak imamo znatno bitniju utakmicu u odnosu na onu sa Panatinaikosom. Kako izgleda raspored, u narednih 20 dana nećemo imati vremena ni do kuće da odemo, a kamoli da slavimo, ali sve je to u opisu radnog mesta – ilustrativan je Lazić.


Trogodišnji ugovor za Evrokup

Kako piše Gazeta delo sport Đordi Bertomeu, prvi čovek „Euroleague Basketball“ pozvao je Crvenu zvezdu i Partizan na današnji sastanak u vezi sa formatom Evrokupa. Španac je navodno ponudio trogodišnji garantovani ugovor večitim rivalima za učešće u Evrokupu, koji bi naredne sezone trebalo da ima 24 kluba. Poziv je upućen i Cedeviti, ali ne i Budućnosti, odnosno Megi. Plan je da 24 kluba budu razvrstani u četiri grupe sa po šest timova, najbolje četiri ekipe iz svake grupe plasirale bi se u Top 16, a zatim redom u četvrtfinale, pa fajnal-for.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari