Badnjaci od 100 do 7.000 dinara 1Foto: Stefana Savić

Pred božićne praznike na beogradskim pijacama mogu se naći raznolike namirnice za prazničnu trpezu, od suvog i svežeg voća, do povrća, ribe i ukrasa od badnjaka i žita.

Pijace u različitim delovima grada pružaju isti izbor namirnica, dok je razlika u cenama minimalna.

Kada su badnjaci u pitanju cene variraju u zavisnosti od ukrašenosti buketa. Tradicionalni badnjaci sa senom obavijeni crvenim vunenim koncem koštaju 100 i 150 dinara, u korpicama i ukrasnim džakčićima oko 300, a oni crkveni mogu koštati čak 7.000 dinara.

U zavisnosti od aranžmana, žito se kreće od 50 i 100 do 300 dinara. Orasi se mogu naći od 1.000 do 1.200 dinara po kilogramu, bademi od 1.100, lešnici od 1.000 do 1.300, a sirovo kestenje od 200 do 400 dinara. Suve šljive se mogu pazariti po ceni od 300 do 400 dinara, suve smokve se kreću od 300 do 600 dinara kao i kajsije, dok se suvo grožđe može kupiti po ceni od 400 do 500 dinara. Cena ribe zavisi od vrste. Kilogram skuše iznosi 330 dinara, dimljenog šarana 1.950, pastrmke 500, smuđa 1.100 i oslića 450 dinara.

Ove godine, pijace pružaju šarenoliki izbor za božićnu trpezu za svačiji džep.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari