Bastać: Taksi mafija hara Beogradom 1Foto: m wolfe/ Freeimages

Nosilac liste „Šta radite bre“ na gradskim izborima, Marko Bastać je ispričao novinarima da se lično uverio u način rada „divljih“ taksista, pošto je seo u taksi kod Beton hale i imao je izuzetno neprijatno iskustvo.

Svakodnevno pljačkaju putnike, postali su bahati, a nadležne gradske službe, na čelu sa Komunalnom policijom, po tom pitanju ništa ne preduzimaju. Pošto je očigledno da gradske službe ne rade svoj posao i na taj način podstiču ovaj vid kriminala, odlučio sam da lično proverim kako to izgleda izjavio je danas Bastać.

Predstavio sam se kao stranac, a vozač je odmah prebacio na treću tarifu i krenuo da vozi zaobilaznim putem, sve vreme stiskajući turbinu na menjaču koja je ubrzavala taksimetar, rekao je on.

Na liniji koja inače košta oko 600 dinara, ispalo je da treba da platim 3.920 dinara, kazao je Bastać.

On je novinarima podelio snimak vožnje i istakao da ne želi da generalizuje, svestan da većina taksista pošteno radi, ali da ima mnogo onih koji krše zakon i prave veliku štetu regularnim taksijima, gradu i svim Beograđanima.

Naša ideja je da se precizno ograniči broj taksista i da se uvede stroga provera koliko ih je zaista na ulici, jer više ni TX tablice nisu garancija da je taksista legalan. To očigledno ne može da radi Komunalna policija, oni su pokazali da taj problem ne žele da reše, naveo je Bastać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari