Beograd: Besplatni programi za decu i mlade u januaru 1Foto: Pixabay / ID 1866946

Član Gradskog veća Fadilj Eminović predstavio je neke od brojnih besplatnih sadržaja za decu i omladinu koje je grad Beograd pripremio za januar.

On je za prvi dan 2019. godine najavio manifestaciju „Ulica otvorenog srca“ koja će početi u podne i biti obeležena malim vatrometom, nakon čega će ispred Doma Narodne skupštine biti upriličen koncert hora „Čarolija“.

– Svetogorska ulica, deo Makedonske i Skadarlija postaće u vreme „Ulice otvorenog srca“ centar humanitarnih aktivnosti našeg grada, pošto će manifestacija biti posvećena projektu „Doktori klovnovi”. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi će imati priliku da postanu deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vreća osmeh na lice – rekao je Eminović i nagovestio da će manifestaciji prisustvovati specijalni gosti grada Beograda, kojima će biti uručeno „Srce Beograda“.

Eminović je napomenuo da će „Ulica otvorenog srca“ biti održana u još nekoliko opština, a ujedno najavio Božićni koncert u Dečjem kulturnom centru u subotu 12. januara.

– U pitanju su popularne novogodišnje i božićne pesme u izvođenju trenutno najaktuelnijih izvođača muzike za decu i dečijih horova. Istog dana u atrijumu DKC-a biće održan „Novogodišnji sajam – kreativne radionice za decu”. Deset dana kasnije – 22. januara, povodom obeležavanja dana Svetog Save, biće upriličena manifestacija„Pojte i utrojte” koja će imati muzički i dramski segment. To je program namenjen organizovanim grupama dece iz beogradskih osnovnih škola – dodao je Eminović.

On je naglasio da je od 4. do 28. januara, u organizaciji Omladinskog pozorišta DADOV na platou ispred hrama Svetog Save, planirana realizacija oko 150 programa.

Eminović je istakao će deca i mladi do kraja januara na klizalištu na Trgu Nikole Pašića, pored besplatne škole klizanja, moći da uživaju u dečjim predstavama, nastupu dečijih horova, koncertima, maskenbalu, ali i nastupu mađioničara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari