Beograd dobio 25 novih autobusa 1Foto: Tijana Ivanović

Kompanija Arriva Litas, proširila je vozni park u Beogradu i uvela u gradski saobraćaj 25 novih autobusa sa motorima najnovije generacije – EURO VI, saopštila ova danas ova kompanija.

Moderno opremljeni autobusi saobraćaće na linijama gradskog saobraćaja u Beogradu, a odlikuju ih dizel motori koji omogućavaju smanjenje emisije azotnih oksida do 67 odsto u poređenju sa EURO V motorom, ujedno doprinoseći kontroli potrošnje goriva.

Na taj način, osim sigurnog i udobnog prevoza putnika, javni gradski prevoz u prestonici dobiće i na održivosti i ekonomičnosti, navedeno je u saopštenju nakon današnje ceremoniji na kojoj su predstavljeni novi autobusi.

Svaki autobus ima 26 mesta za sedenje,84 za stajanje i rampu za invalidska kolica, čime će ulazak osoba sa invaliditetom biti znatno olakšan. Autobusi su opremljeni savremenim klima-sistemima i kamerama čime se povećava bezbednost putnika, dok svaki ulazak i izlazak vozač može da prati posredstvom monitora na kontrolnoj tabli.

Generalni direktor kompanije Arriva Litas Dejan Bogunović rekao je da su je uvođenje autobusa sa morotima nove generacije u skladu sa globalnom Arriva strategijom Putovanje do zelene destinacije, čiji je cilj ušteda resursa u 4 segmenta – voda, gorivo, otpad i energija.

„Dopunom voznog parka u Srbiji dajemo i doprinos u očuvanju okoline i poboljšanju kvaliteta života građana“, istakao je Bogunović, naglašavajući da da vozni park Arrive ima jednu petinu vozila sa EURO VI motorom. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari