Beograd u pokretu: 'Čistoća' poskupljuje odnošenje smeća, a marketing agenciji daje 320 miliona 1Foto: Beta/Milan Timotić (arhiva)

Udruženje građana „Beograd u pokretu“ saopštilo je danas da je, dok poskupljuje usluga odnošenja smeća, ugovorila sa agencija za marketing poslove vredne 322,5 miliona dinara za iznajmljivanje kamiona JKP „Gradska Čistoća“.

Iz ovog udruženja su naveli da su JKP „Gradska ćistoća“ i firma „Sky Fisher Doo“ iz Beograda potpisale u maju prošle godine ugovor o nabavci komunalnih vozila u zakup, za 112.5 miliona dinara, a da je novi ugovor za istu vrstu usluge potpisan u decembru prošle godine, za 210 miliona dinara.

„Sky Fisher Doo iz Beograda je registrovana za pružanje marketing usluga i u 2022. godini je imala prihod od nula dinara, u 2021. godini je prihodovala 535.000 hiljada dinara. Sam okvirni sporazum je zaključen na 24 meseca, a realizovan za nepunih šest meseci, pa se nameće pitanje kako je moguće da je ugovor tako brzo realizovan“, poručili su iz tog udruženja.

„Beograd u pokretu“ navodi da sumnja da „ova nabavka ima elemente korupcije“, kao i da su informacije o nabavkama dostupne „na Portalu za Javne nabavke“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari