Beogradske elektrane: Distributivni sistem stabilan, bez većih kvarova na toplovodima 1Foto: Vladimir Maričić

Od nedelje mnogo je onih koji su ostali bez grejanja u stanovima, a danas je zbog kvara na toplovodu hladnih radijatora ostao i deo potrošača na Banovom brdu, ali i u delovima opština Novi Beograd i Zemun.

U Beogradskim elektranama za Danas kažu da svi njihovi toplotni izvori rade stabilno i bez poremećaja u proizvodnom sektoru. Sistemskih poremećaja nema, napominju, što je osnov za stabilnu proizvodnju toplotne energije.

Distributivni sistem je stabilan, kažu u Beogradskim elektranama, bez većih kvarova na toplovodima.

„Toplotni izvori Beogradskih elektrana su od 12. decembra prešli u dvadesetčetvoročasovni režim rada, tako da su stanovi Beograđana i tokom proteklih noći bili zagrevani. Važno je napomenuti da toplotni izvori tokom noći rade sa nižim režimima u odnosu na dnevne režime rada i grejni dan koji traje od šest do 22 časa“, ističu u ovom preduzeću.

Takav režim rada, objašnjavaju, omogućava zaštitu toplovodnog sistema i uporedo akumulaciju temperatura u zagrevanim prostorijamapotrošača, a ovakav režim rada važiće sve dok vremenski uslovi, definisani Pravilima o radu distributivnog sistema, to budu zahtevali.

Reklamacije na kvalitet grejanja mogu da prijave svakog dana od 7 do 19 časova pozivom na 011/2093-011, dok je broj telefona za prijavu curenja na instalacijama (011/2093-100) dostupan 24 časa tokom cele godine.

„Sistem daljinskog grejanja stabilno funkcioniše, broj reklamacija potrošača Dispečerskom centru je mali, nekih 200 pojedinačnih reklamacija lokalnog karaktera za 24 časa i sve terenske ekipe su u pripravnosti kako bi u zahtevnim vremenskim uslovima u što kraćem roku otklonile pojedinačne reklamacije sugrađana, kao i sve eventualne nedostatke u snabdevanju toplotnom energijom“, ističu za Danas u Beogradskim elektranama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari