Do sada je 14 institucija na teritoriji opštine Vračar dobilo računare i neograničen pristup internetu, u okviru projekta „Internet za sve“, zahvaljujući saradnji opštine Vračar i Telenor fondacije.

 Ovaj projekat započeo je pre tri godine, a predviđeno je da njime budu obuhvaćene sve osnovne, srednje i stručne škole na toj opštini i jedna biblioteka, u kojima će biti instalirano ukupno 38 kompjutera. Taj projekat je sproveden sa ciljem da se mladima omogući brz i kvalitetan pristup informacijama, kao i da se dodatno edukuju i informatički opismene, kako navode iz Telenora.

Kompletnu informatičku opremu sa zaštitom od pristupa sadržajima koji su namenjeni odraslima do sada su dobile Muzička škola „Josip Slavenski“, Arhitektonsko-tehnička škola, III beogradska gimnazija, XIV beogradska gimnazija, Tehnička škola GSP kao i Škola za decu sa smetnjama u mentalnom razvoju „Dušan Dugalić“, osnovne škole „Sveti Sava“, „Vladislav Ribnikar“, „Jovan Miodragović“, „Svetozar Marković“, „Kralj Petar II Karađorđević“, „Narodni heroj Siniša Nikolajević“, Muzička škola „Stanković“ i biblioteka „Petar Kočić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari