Bez muzike posle ponoći

Gradski odbornici usvojili su Odluku o izmeni radnog vremena ugostiteljskih objekata

Ostavite komentar


  1. Ogranicavati nekom pravo na rad na nivou 3 ulice uredbom, aktom grada je GRUBO krsenje pravnog sistema. Kako mozete donositi uredbe po sistemu ulica? Koliko se ovde krsi USTAV gospodo? I niko da bar komentarise kako skupstina jednog glavnog grada u evropskoj drzavi donosi takve vanzakonske akte u 21. veku?? Mediji su tu prvi koji bi morali da pokazu javnosti sta se ovde radi.

  2. Sramna odluka

    Koliko god da pokušavaju da odluku "kojom se uvodi red u Cetinjskoj" predstave kao nekakvu pobedu zakona i građana, radi se o izrugivanju kako zakonu tako i ogromnom broju građana.

    U strahu (ili u sprezi?) od ugostiteljskog lobija, gradska vlast je namesto da sredi problem generalno, za sve građane Beograda, donela odluku koja se primenju na pet-šest lokala i stotinjak stanara susednih zgrada!?

    Odluka o radnom vremenu, tako da se primenjuje i na lokale i objekte u okolini stambenih zgrada, je morala biti dopunjena tako da važi za sve, a ne za pet-šest lokala i pet-šest stambenih zgrada.

    Ovako, svi građani Beograda, osim tih "sretnika" koji stanuju u tih pet-šest zgrada u Cetinjskoj, su i dalje na milosti i nemilosti samovolje ugostitelja koji držee lokale van stambenih zgrada, a ispod njihovih prozora.

    O tome da će nekakva "radna grupa" da "ubrzo završi posao", bolje da ne pričamo. U proteklih 15 godina bili smo svedoci desetine takvih radnih (sic!) grupa, koje nisu promenile ama baš ništa. A uskoro idu izbori, pa će (što smo već videli) sve da bude pauzirano, da bi se posle izbora sve zaboravilo, pa onda eventualno opet neka radna grupa, koja će možda da "reši" problem sledećih 5 zgrada, pa onda opet izbori, pa…

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.