Bez obzira na kišu i veću količinu vode na ulicama, iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“poručuju da kanalizacioni sistem funkcioniše uobičajeno, bez većih problema. Prema rečima Zdenke Anđelković iz službe za informisanje ovog preduzeća, odvodnjavanje je otežano jedino u naseljima u kojima je nelegalno građena mreža, tako da svojim karakteristikama ne odgovara potrebama i standardu, pa ne može da primi i odvede atmosferske vode.


– Naše ekipe na terenu nisu zabeležile veće probleme u saobraćaju, koji je izazvan oteženim odvodnjavanjem kanalizacionog sistema. Na ulicama grada angažovano je oko 30 ekipa sa specijalnim vozilima. Program održavanja kišne kanalizacije Beograda obuhvata čišćenje slivnika i slivničkih veza, investiciono održavanje na kanalizacionoj mreži, čišćenje cevne mreže i kolektora – ističe Anđelkovićeva i dodaje da dežurne ekipe obilaze sva kritična mesta, saniraju kvarove i zagušenja i uklanjaju vodu, kako bi se saobraćaj u vreme povećanih padavina odvijao neometano. Od početka 2013. godine ekipe Beogradske kanalizacije izvršile su oko 58.000 čišćenja slivnika, a obavljeno je i oko 2.600 interventnih odgušenja. Ekipe „Vodovoda i kanalizacije“ u utorak, kako kaže Anđelkovićeva, intervenisale su 23 puta na otklanjanju zagušenja slivnika na različitim lokacijama u gradu, a tokom jučerašnjeg prepodneva imale su 13 intervencija. Ona navodi i da građani Beograda, takođe, mogu da se uključe u rešavanje ovog komunalnog problema.

– Ukoliko primete zadržavanje veće količine vode na kolovozu, građani to mogu prijaviti Kontakt centru JKP „BVK“ na broj telefona 3-606-606. Ukoliko je kanalizaciona mreža u sistemu održavanja BVK, ekipe Beogradske kanalizacije će u što kraćem roku otkloniti nastale probleme kako bi ceo grad normalno funkcionisao. Prijave se takođe mogu poslati i putem elektronske pošte na adresu infoŸbvk.rs – naglašava Zdenka Anđelković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari