Ivar Scheers, politički sekretar i šef odeljenja za medije, kulturu i javnu diplomatiju Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu, biciklom će preći put od svog rodnog grada Haga do Beograda. Putovanje će trajati 8 dana, od 16. do 23. maja, a ruta od 1800 kilometara prolazi kroz 6 zemalja: Holandiju, Nemačku, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku i Srbiju.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }Kao deo putovanja Ivar Scheers će donirati opremu u vrednosti od 60.000 dinara udruženju roditelja dece obolele od raka Nurdor Srbija. Udruženje se stara o deci iz cele Srbije koja su na terapiji u bolnicama u Beogradu. Deca borave u kućama udruženja kad god nisu u bolnici, što im omogućava da provode više vremena sa roditeljima. Nurdor se u potpunosti finansira iz dobrovoljnih donacija.

Tim Ambasade Holandije je posetio jednu od kuća Nurdora u martu ove godine u okviru inicijative “Holandija radi”. Cilj ove inicijative je da pojedinci ili grupe prijatelja i kolega pomažu svojoj zajednici radeći zajedno na nekom projektu u svom okruženju. Ambasada je za Nurdor obezbedila igračke za dvorište, ukrase, police za knjige i knjige, kao i poklon holandsko-srpske firme Fleunerra: stabla jabuka za terasu. Bilo kakva donacija udruženjuNurdorSrbija, finansijskailidrugevrste, jedobrodošla. Donacije će deci oboleloj od raka omogućiti najbolju negu, a porodicama da prevazi u dugo i bolno lečenje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari