Big Bend, Dragoljub Đuričić i Kolibri u Jevremovoj 1

Manifestacijom „Jevremova – ulica susreta“, opština Stari grad u nedelju 1. aprila obeležiće slavu Cveti i Dan opštine jubilarni 10. put po redu.

U Ustanovi kulture „Parobrod“ tim povodom juče su govorili šef Odseka za turizam GO Stari grad Milan Cerovac, zamenica direktorke Predškolske ustanove „Dečji dani“ Sanja Lazarević, violinistkinja Milena Rajković i direktor „“Parobroda“ Milutin Petrović.

Ispred opštine,  Milan Cerovac je objasnio da proslava počinje u podne 1. aprila, da će biti postavljene tri bine duž Jevremove, a u 13 sati će biti organizovan maskembal za najmlađe.

“Na bini ispred „Parobroda“ nastupaće Big bend, Intermeco kvartet, Dragoljub Đuričić i bubnjari. Takođe, ispred ove bine organizujemo i starogradsku igranku uz VIS „Limunada“. Imaćemo i dečju binu ispred vrtića „Leptirić“ na kojoj će se spletom pesama predstaviti dečji hor „Kolibri“ i VIS „Nebograd“. Za najmlađe smo pripremili i pozorišne predstave, a za one malo starije na uglu Dositejeve i Jevremove, na bini Mokranjac, sviraće najbolji rok i hip-hop školski bendovi sa Starog grada“, rekao je Cerovac posebno najavljujući  maskenbal najmlađih Starograđana koji će u 13 časova proći Jevremovom. Prema njegovim rečima, ove godine je oboren i rekord u broju izlagača sa 164 prijavljena do sada.

“Osim njih, predstaviće se i sportska udruženja sa naše opštine, a posetioci će uživati i u uličnoj galeriji sa postavkom slika na temu Beograda i Starog grada. Pozivam zato sve Beograđane da u nedelju dođu na našu proslavu“, naglasio i je Cerovac.

Kao i prethodnih godina gosti opštine Stari grad na manifestaciji „Jevremova – ulica susreta“ biće i predstavnici bratskih gradova i opština. Doći će gosti iz Bitolja, Soluna, Kotora, Sarajeva i Kipra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari