Cene karata na bazenima u Beogradu: Šta treba da znate o letnjoj sezoni na kupalištima 1Foto: Beoinfo

Letnju sezonu na otvorenim bazenima u Beogradu otvorio je 13. juna SRC „11. April“ na Novom Beogradu. U međuvremenu su „proradili“ još neki bazeni, samo za Košutnjak i Banjicu nije poznato kog datuma će otvoriti svoja vrata za kupače.

Sportsko-rekreativno-poslovni centar „25. maj – Milan Gale Muškatirović“

Bazen “25. maj” najavljuje početak letnje sezone na otvorenim bazenima za 17. jun od 10 časova, ukoliko se steknu povoljni vremenski uslovi.

Cena dnevne karte biće ista kao prošle godine i iznosiće 400 dinara, a cena za decu od pet do 12 godina biće 150 dinara. Popodnevna ulaznica radnim danima, od 16 do 19 časova koštaće 250 dinara.

U sklopu centra građanima su na raspolaganju tri otvorena bazena: veliki olimpijski bazen od 2m, rekreativni bazen dubine 1,20 metara i treći najmanji bazen namenjen deci. Takođe, ležaljke i suncobrane moguće je iznajmit po ceni od 200 dinara.

SRC „11. April“

Otvoreni bazeni SRC „11. April“ na Novom Beogradu počeli su sa radom u ponedeljak 13. juna.

Bazeni će biti na raspolaganju posetiocima svakog radnog dana od 7 do 19 časova. Cena dnevne karte je 400 dinara, dok je za decu do dve godine ulaz besplatan.

Jutarnj termin traje od 7 do 10 časova i tada posetioci ne plaćaju korišćenje ležaljki. Ukoliko želite da ostanete posle 10 časova plaćate redovnu cenu od 250 dinara za jednu ležaljku, odnosno 350 dinara za ležaljku i suncobran. Školarci imaju mogućnost da se svake srede kupaju besplatno samo uz đačku knjižicu.

Takođe, tokom letnjeg raspusta beogradskim đacima osnovnih i srednjih škola na raspolaganju su i besplatni sportski programi na SC „11.April“.

SC „Olimp“

Bazeni SC „Olimp“ na Zvezdari počinju sa radom 17. juna od 10 časova, a cene dnevnih ulaznica za ovu godinu još nisu poznate. Radno vreme bazena je  svakog dana od 10 do 19 časova, dok je za ljubitelje jutarnjeg kupanja bazen otvoren od 6 do 10.30 časova. U zavisnosti od vremenskih uslova bazen će imati i noćno kupanje od 21 do 24 časa.

Tašmajdan

Na otvorenom bazenu Tašmajdan letnja sezona počinje 15. juna. Radno vreme tokom letnje sezone na ovim bazenima je od 10 do 19 časova. Cena dnevne karte iznosi 400 dinara.

Košutnjak

Tačan datum otvaranja bazena na Košutnjaku nije poznat, najavljuje se da će to biti najverovatnije krajem meseca.

Privatni bazeni sve popularniji

Iako su gradski bazeni povoljnija opcija, zbog često velikih gužvi i buke na javnim sve su popularniji privatni bazeni.

Među najpoznatijima je bazen “Queen” koji se nalaze u Dobanovcima. Radno vreme bazena je od 10 do 19 časova. Cena dnevne ulaznice za odrasle osobe iznosi 600 dinara, dok je ulaznica za decu 300 dinara. Bazeni nude česte akcije koje možete pronaći na njihovom sajtu.

Još jedno mesto za odmor nalazi se svega na 11 kilometara od Beograda, u Altini, i to je “Kengur resort”. Radno vreme bazena je od 10 do 20 časova. Cena dnevne ulaznice, radim danima, iznosi 500 dinara, dok je cena vikenodom 600 dinara. Posetioci mogu kupiti i poludnevnu kartu, od 17 do 20 časova za 300 dinara, dok je za decu do četiri godine ulaz besplatan.

U okviru akva parka “Hollywoodland” nalazi se veliki bazen, tri tobogana, kao i bazen za decu. Cena dnevne ulaznice za odrasle iznosi 1.000 dinara, dok je za decu 700 dinara. Kompleks će raditi radnim danima od 10 do 22 časa, a vikendom od 10 do 14 časova.

Sezona na Lidu kreće 2. jula

Beogradska opština Zemun i njena Turistička organizacija 2. jula tradicionalno otvaraju kupališnu sezonu na plaži Lido, koja će građanima biti na raspolaganju svakoga dana od 9 do 19 časova, sve do 1. septembra 2022. godine, saopšteno je iz opštinske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari