Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da ga je BIA pre desetak dana obavestila da je neko pokušao da dobije i listing njegovih telefonskih razgovora.

Dačić je kazao da je utvrđeno da je listing pokušao da skine radnik telefonske kompanije čiji broj on koristi. „To je bilo slučajno, nisu znali da je moj telefon. Mi takve stvari moramo da sprečimo“, rekao je Dačić na pitanje poslanika LDP Zorana Ostojića šta je bilo sa aferom prisluškivanja državnog vrha. „Ako su u ovoj državi, što se tiče komunikacija, ugroženi predsednik države, predsednik i potpredsednik Vlade ili direktor policije, šta onda da kažu građani“, rekao je Dačić.

Dačić je naveo da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, bez obzina na „latentne opasnosti“ od teroristicckih aktivnosti na jugu Srbije. On je rekao da od jula do septembra nije bilo terorističkih napada na teritoriji Srbije i da je evidentirano 27 slučajeva rafalne paljbe.

Prema njegovim rečima, očuvano je stabilno stanje međunacionalnih i međuverskih odnosa u Srbiji, kao i da je bezbednost na granicama stabilna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari