Dan francuske gastronomije u Beogradu 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Održavanje manifestacije „Ukusi Francuske“ 21. marta svečano je najavljeno danas u ambasadi Francuske.

U sklopu ovog događaja restorani širom planete ponudiće preko hiljadu menija francuske gastronomije. Tom prilikom ambasadorka Francuske u Beogradu, Kristin Moro istakla je da joj je veliko zadovoljstvo što se francuska kuhinja promoviše i u Srbiji i što su kuvari restorana učesnika našli način da uključe lokalne proizvode u francuski meni.

– Poruka koju manifestacija nosi je da francuska gastronomija nije samo za Francuze, već je nešto što mi volimo da delimo sa svim narodima sveta – rekla je Moro.

U Beogradu je ove godine za učešće u „Ukusima Francuske“ izabrano 14 restorana, a pridružiće im se još 3 iz Novog Sada. Stiker ovogodišnje manifestacije će sa ponosom istaći Casa Nova, Enso, Franš, Homa, hotel Moskva, Kalemegdanska terasa, Klub književnika, Madera, Na ćošku, Oxalis, Splav Play, The Square, Voulez-vous i Žabar, kao i novosadski Kafemat 021, Scarpetta i Zak.

Manifestacija „Ukusi Francuske“ se organizuje na inicijativu jednog od najpoznatijih francuskih kuvara, Alena Dikasa (Alain Ducasse) i Ministarstva za spoljne poslove i međunarodni razvoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari