Jubilej Doma omladine pod nazivom “Dan odluke“, biće obeležen u nedelju uz tri koncerta koja će prikazati različita muzička lica ove ustanove kroz istoriju.


Svečani završetak takmičenja neafirmisanih bendova ''Demo masters'' održaće se na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a, na letnjoj sceni ''Zidić'' u 19 časova, koncertom mladih bendova koji sviraju obrade, kojim će se zaokružiti sedmomesečni ciklus predstavljanja novih talenata.

Kornelije Kovač će napraviti retrospektivu svoje karijere i govoriti o prvim aktivnostima Doma omladine, dok će neki od specijalnih gostiju biti vokalni solisti Tanja Banjanin, Dejan Cukić, Aleksandra Kovač, glumci Branka Pujić i Branko Platiša i mnogi drugi.

Program počinje u 20 časova u Velikoj sali DOB-a, a ulaz je slobodan, dok će bend ''Sevdah Baby Live'' predstaviti novi album koncertom sa početkom u 21 čas u sali Amerikana, za koji je cena karte 500 dinara.

Dom omladine poklonio je 50 karata volonterima za mlade u Obrenovcu, a deo prihoda sakupljenog od koncerta biće uplaćen za žrtve poplava.

Istorijat

Dom omladine osnovan je 1964. godine kao samostalna ustanova sa sedištem u Makedonskoj 22, gde se i danas nalazi, sa misijom da “zadovolji potrebe omladine Beograda u kulturnom, zabavnom i društveno-političkom životu”. Prvi upravnik bio je Branislav Urošević, dok je upravljačku ulogu imao i Savet koji su činili članovi Gradskog komiteta Saveza omladine Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari