Ugostiteljski objekti, prodavnice i pijace će tokom praznika imati izmenjeno radno vreme. Dežurne prodavnice i samousluge radiće na Veliki petak od osam do 12 sati, a u subotu od osam do 13 časova. Na dan Uskrsa dežurne radnje mogu da budu zatvorene, ali će u ponedeljak raditi od osam do 12 časova. Svi trgovinski i zanatski objekti mogu za vreme uskršnjih praznika biti otvoreni i raditi duže od propisanog radnog vremena, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.


SOS marketi će na Veliki petak raditi do 18 sati, u subotu i ponedeljak uobičajeno, dok će na dan Uskrsa od 7 do 13 sati raditi deset dežurnih SOS prodavnica, i to Karaburma, Pere Cetkovića 8, Borča, Ivana Milutinovića 44, Konjarnik, Ustanička 210, Rakovica, Marička 37, Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 229 i Svetog Nikole 43, Kotež, Olge Jovičić 11, Cerak, Arčibalda Rajsa 27, Palilula, Palilulska pijaca, Novi Beograd, Treci bulevar br.182 blok 37.

Svi objekti „Super Vera“ u petak će biti otvoreni od 8 do 20 sati, a u subotu od 8 do 19. U nedelju će „Super Vero“ objekti biti zatvoreni, dok će u ponedeljak raditi od 8 do 17 časova. Ušće šoping centar će u petak raditi po skraćenom radnom vremenu, od 10 do 18 sati, u nedelju će biti neradan dan, a u ponedeljak će raditi uobičajeno, od 10 do 22 časa.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, osim objekata brze hrane koji se nalaze u stambenim zgradama, u petak i subotu mogu početi sa radom najranije u šest sati i raditi najduže do jedan sat posle ponoći, a muzički program emitovati najduže do 24 sata. U nedelju i ponedeljak ovi objekti mogu da rade od šest do 24 sata, dok je puštanje muzike dozvoljeno najduže do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru utvrđenog maksimalnog radnog vremena, 24 sata neprekidno. Raspored, početak i završetak radnog vremena mora biti istaknut na ulazu ili na drugom vidnom mestu objekta u kome se obavlja delatnost, najmanje tri dana pre neradnog dana.

Pijace neće raditi u nedelju

Za vreme uskršnjih praznika zelene pijace radiće uobičajeno u petak, subotu i ponedeljak, dok u nedelju neće biti otvorene, osim pijace „Gornja varoš„ u Zemunu koja će tog dana raditi od šest do 13 časova, saopštavaju iz „Gradskih pijaca“. Otvoreni tržni centar na Novom Beogradu, popularni „Buvljak“, Tržni centar „Depo“ i „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac“ radiće u petak i subotu po uobičajenom radnom vremenu, a u nedelju i ponedeljak biće zatvoreni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari