Valja još pregrmeti pravoslavnu Novu godinu, pa šta košta nek košta. Posle toga, za promenu, mogo bi nešto i da se radi. Ovo praznovanje, koje pada između srede i četvrtka, jeftinije je od prethodnog, a u većini ugostiteljskih objekata ulaz će biti besplatan ili tek „da nije za džebe“.

Sudeći prema najavama, veselje neće izostati. Srpska Nova godina pada u sred radne nedelje, pa mnogi ugostitelji još oklevaju da li da organizuju doček. U svakom slučaju, imaće gde da se ode.

Tradicionalno, srpska Nova godina dočekuje se u svim restoranima Skadarlije. U restoranu „Šešir moj“ ulaz je 3.500 dinara,a u cenu je uračunata večera, jedno domaće piće, tamburaši i neizbežni trubači. U „Dva jelena“ cena dočeka je 2.000 dinara, što podrazumeva večeru,a piće se plaća plaća naknadno. Muzika će takođe biti starogradska, a uživo će nastupati tamburaši. U „Zlatanom bokalu“ ulaz je 40 evra, a u tu cenu je uračunata večera, šampanjac u ponoć i kuvana rakija. Za atmosferu će biti zaduženi tamburaši. U „Tri šešira“ ulaz je 3.500 dinara, ali se dobija bogata večera sa predjelom i dezertom. Pošto se u ovom restorani loži vatra, tokom cele večeri će se kuvati čaj i rakija, koji su uključeni u cenu.

U restoranu „Kovač“ ulaz je 2.000 dinara, a u cenu je uračunato hladno predjelo i šampanjac. Sviraće „Viva bend“. Ulaz u restoran „Stenka“ je 3.000 dinara,a domaćini poručuju da se za te pare mogu neograničeno konzumirati hladna predjela. U etno-restoranu „Suri“ ulaz je 40 evra, a veselo će biti i u „Veselim domaćicama“ gde će uživo svirati starogradsku i zabavnu muziku. Rezervacija mesta se plaća 700 dinara. Ljubitelji narodne muzike zabavu mogu potražiti u „Bard“ klubu gde se doček neće posebno organizovati, ali biće žive svirke,a ulaz se neće naplaćivati.

Dobre zabave biće i na splavovima i klubovima gde se okupljaju uglavnom mlađi gosti. Na splavu „Akademac“ ulaz će biti 1.000 dinara i u tu cenu je uključeno domaće piće.

Za oni koje više vole provod po klubovima izbor će takođe biti veoma bogat. U većini klubova ulaz je slobodan ili se naplaćuje simbolično. U klubu „Mis manipeni“ na Adi Ciganliji gfoste će zabavljati akustična svirka, a ulaz se neće plaćati. U „Stefan Braunu“ će se puštati disko haus muzika. Karta će se plaćati 2.000 dinara, ali će gosti na ulazu dobiti čip u vrednosti cene karte za koji će moći da uzimaju pića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari