dobrica veselinovićfoto FoNet Milica Vučković

Odbornik pokreta „Ne davimo Beograd“ u Skupštini Beograda Dobrica Veselinović izjavio je večeras da je opozicija spremna za vanredne izbore u glavnom gradu, da o izborima govori i predsednik Srbije Aleksandar Vučić ali da „očigledno samo gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ne sme i ne želi na izbore“.

Veselinović je za Insajder televiziju rekao da je opozicija, od kada su završeni izbori u aprilu 2022. godine, spremna za nove izbore i preuzimanje upravljanja Beogradom, jer je, kako je ocenio, „to Beogradu potrebno“.

„Postoji preduslovi koji su veći od izbora – tragedije koje su se dogodile u Mladenovcu i u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ i protesti koji kažu da želimo Srbiju bez nasilja i postoje zdravorazumski zahtevi – a to je REM i unormaljivanje medijskog diskursa i ostavke ljudi koji ne zaslužuju da budu na tim funkcijama“, kazao je on.

Veselinović je naveo i da je saradnja u opoziciji dobra, da rade zajedno na temama koje su im bliske i dodao da je to nova generacija političara koja je „došla u Beograd, a i u Skupštinu Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari