Beograđani će Novu 2010. godinu dočekati uz vatromet i muzički program u kome će učestvovati: Đorđe David i njegov sastav „Geng“, grupa „S.A.R.S.“, rep sastav „Sanšajn“ i pop pevač Željko Joksimović.

Nakon novogodišnje noći biće 1. januara organizovana tradicionalna manifestacija „Ulica otvorenog srca“, u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, a na Trgu Nikole Pašića biće mesec dana besplatnog klizanja, od 25. decembra do 25. januara.

Najavljujući novogodišnji program čiji je slogan „Vrata su otvorena“, organizatori dočeka juče su, na konferenciji za novinare koja je održana u Skupštini grada, rekli da će Novogodišnji koncert biti održan 31. decembra ispred Doma Skupštine Srbije, gde je glavni termin od 23. do jedan posle ponoći pripao pop pevaču Željku Joksimoviću.

Muzički program u četvrtak, poslednjeg dana Stare godine, počeće u 21 sat, uz rokera Đorđa Davida i njegov sastav „Geng“, potom slede, od 22 časa, alternativci „S.A.R.S.“ poznati po velikom hitu „Buđav lebac“. Posle Joksimovića 1. januara od 1.00 nastupa rep sastav „Sanšajn“.

Prema rečima Dejana Veselinova, predstavnika Turističke organizacije Beograda, 1. januara u 12 časova kreće „Ulica otvorenog srca“ u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, gde će do 15 sati Beograđani moći da uživaju uz muzičkom i programu za najmlađe, uz Deda Mrazove i dobre vile, i u kupovini suvenira.

– Biće oko 100 prodavaca suvenira. Skupljaćemo sredstva za naše najmlađe. Potrebno je da tada budemo humani – rekao je Veselinov.

On očekuje da će Beograda za Novu godinu posetiti između 10 i 15 hiljada stranih gostiju.

– Dva voza polaze 30. decembra iz Slovenije za Beograd. Ali, biće stranaca i iz drugih zemalja. To znači da se Beograd pozicionirao kao grad u kome je interesantno i zabavno – kazao je Veselinov.

Direktor Studija B Aleksandar Timofejev rekao je da će gradska televizija direktno prenositi doček ispred Doma Skupštine Srbije. Voditeljka dočeka biće Ivon Jafali. Programske blokove će povezivati video spotovi, koji će se emitovati na velikom ekranu. Sa njega će Beograđanima novogodišnju čestitku uputiti: Radomir Antić, Dušan Ivković, Nađa Higl, Novak Đoković, Milorad Čavić i drugi naši sportisti.

Prema rečima Vladana Cerovića, izvršnog producenta ovaj doček Nove godine biće skromniji od prethodnog za 40 odsto.

– Ukupan bruto budžet sa sponzorima iznosi 22,5 miliona dinara, što je 40 odsto manje novca u odnosu na prošli doček kada je utrošeno 36,8 miliona dinara – rekao je Cerović.

Organizatori dočeka su izvršni producent „Belef centar“, uz Turističku organizaciju Beograda, Atelje 212 i Skupštinu grada Beograda, dok je Telekom Srbija sponzor koji je podržao nastupe izvođača na Novogodišnjem koncertu.

Ledena čarolija na Trgu Nikole Pašića

Od 25. decembra do 25. januara biće organizovana „Ledena čarolija“, na Trgu Nikole Pašića. Besplatno klizalište biće na raspolaganju Beograđanima svakog dana od 10 do 22 sata. Oni koji nemaju opremu moći će da je iznajme po popularnoj ceni od 100 dinara.

Ulica otvorenog srca

Prvog dana 2010. godine, počev od ranih jutarnjih časova, održaće se tradicionalna manifestacija „Ulica otvorenog srca“, pri čemu će ulice Makedonska i Svetosavska biti zatvorene za saobraćaj. Kraj bina gde će muzičari i glumci zabavljati namernike i prolaznike, naći će se i dobre vile, Deda Mraz i drugi junaci iz sveta mašte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari