Dokle se stiglo sa spomenikom ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću?

Ostavite komentar


  1. 07. februara je bilo 20 godina sramotnog cutanja o sramotnom atentatu na ministra odbrane Pavla Bulatovica. Svako ko o tome cuti, a prica o atentatu na Đinđica je LICEMER.

    1. Zasto se moji komentari brisu. Zar nismo na istoj liniji kritickog stava. Pocinjem da sumnjam u vase iskrene namere da istina dopre do javnosti. Pozdrav

    2. A kao sto znamo,pravda je slepa,ali bi barem @Pravda mogla malkice da pomeri povez sa ociju.

  2. sto ga ne postavite ispred neke od slinih fabrika koje je prodao u bescenje Peconiju i Miskovicu?

    1. Mozda da ga postave pred pravom vlasnicom vile i zemljista koju je Ruzica Đinđic konfiskovala, a za koju je pravi vlasnik do nedavno placao porez. Tesko nama, s jedne strane vlast koja kriminal stiti, s druge narod koji veruje da su neki drugi kriminalci bili tu zbog nas, a ne zbog dolara.

  3. Nije jos ni napravljen a vec opravljen, skrpljen, zasrafljen i zalepljen. Lepo. Dabogda kupili takva nova kola za skupe pare. Da vas svaki dan podsecaju da su neunistiva. Lepljiva traka preko sofersajbne – da nikad ne izgubite iz vida „zvezdu koja vas vodi“. Podsetilo me na one kapute koji su se novi prodavali sa zakrpama na laktovima. Tek sam sad shvatio da je to bio simbol neunistivosti, a nisam neobrazovan. Da nije tragicno bilo bi tuzno. Ja razumem ideju, ali spomenik ovakvog tipa u nasoj sredini moze da izazove samo ono sto je izazvao Majkl Dzekson kad je pevao u nekom africkom plemenu – salve smeha, sprdnju i podsmeh ( a u nekim ocima, odmah tu iznad zdravih zuba, se video i strah; valjda od zaraze?). Spomenik, spomen obelezje – svejedno. To je kreacija za siroku javnost, ne alternativni teatar u sali sa 17 hoklica. Uteha mi je zapazanje Roberta Musila – da nista nije tako nevidljivo u velikom gradu kao spomenik.

    1. Gore od toga, da je Seselj (upoznat sa pripremom ubistva) „dobrovoljno“ se javio da rasturi Haski Tribunal. Racunao je da ce tamo ostati krace vreme,
      dok ne prodje guzva oko planiranog ubistva Djindjica. Slicno „Ubistvu u Orijent expressu“ od Agate Kristi, gde su mnogi od sadasnje i ranije vlasti saucesnici u eliminaciji Z.Djindjica.

  4. Al Kapone je bio vlasnik cvećare. onima, koji su ubijeni po njegovom nalogu, na sahranu je slao ogromne i najraskošnije bukete cveća i venaca. Al Kaponeove cvetne aranžmane na sahranama su nosali „prijatelji“ ubijenog. Eeee, Biljo, Biljana. Napiši neki tragi-komični komadić za teatro mascherato. Umeš ti to. I to dobro.

  5. Samo da oni koji su Đinđiću radili o glavi i koji su se napili posle njegovog ubistva, budu daleko od priče o njegovom spomeniku. Ukoliko bi se Vučić išta pitao o spomeniku to bi bio njegov najveći moralni pad a i moralni pag celog društva.

  6. I ova je počela da se ne slaže sa pitanjima novinara i da sa „ako me pitate..“ odgovara na sopstvena pitanja, kao Broj 1. I neispunjeno obećanje nije javno izrečena laž, već, eto, proces koji je pod kontrolom i rešava se za dve, dve i po godine (po potrebi može se rastezati ili mućkati više puta .. provereno).

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.