Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas potpisali su juče protokol o saradnji, na osnovu kojeg će prestonica donirati republički MUP sa 200 miliona dinara za modernizaciju Policijske uprave za grad Beograd.

Sredstva će u narednom periodu biti utrošena za poboljšanje uslova rada i efikasnosti beogradske kriminalističke i saobraćajne policije, interventne brigade, rečne policije, ali i svih ostalih službi koje vode računa o bezbednosti građana. Dačić je najavio da će, primera radi, svako vozilo interventne brigade biti opremljeno kamerama kako bi se izbegle spekulacije o eventualnoj prekomernoj upotrebi sile.

Ministar se prilikom potpisivanja protokola zahvalio Beogradu na razumevanju za potrebe MUP-a i istakao da grad Beograd i policija zajednički treba da idu ka cilju da prestonica bude grad gde će se garantovati lična i imovinska sigurnost, sa manje kriminala i korupcije.

Gradonačelnik Đilas istakao je da je grad u proteklom periodu imao dobru saradnju sa MUP-om, kroz sve aspekte, kako bi život građana normalno funkcionisao. On je napomenuo da je posao policajaca težak, budući da rade na smanjenju broja ljudi koji misle da su nedodirljivi, a kako grad ne može da utiče na njihove plate, pokušava da im kroz donaciju barem donekle poboljša uslove rada.

 

Za svaku školu policajac

Uoči nove školske godine, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova pokušaćemo da obezbedimo da svaka škola ima školskog policajca. Policajci će proći obuku, a bilo bi idealno kada bi i živeli u delu grada gde se nalazi škola, jer bi onda potpuno poznavali situaciju na terenu – rekao je gradonačelnik Dragan Đilas. On je naveo da se nada da će od sledeće godine i komunalna policija moći da utiče na povećanje bezbednosti u školama. B. I.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari