Manifestacija „Noć otvorenih ateljea „ biće održana danas na više od 40 lokacija u opštinama Stari grad, Palilula, Vračar i Savski venac, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Beograda (TOB).


Posetioci ove jedinstvene manifestacije moći da se druže sa više od 200 umetnika na lokacijama poput Akademije lepih umetnosti, Čumićevog sokačeta, Muzeja železnice ili Tržnog centra „Ušće“.

Građani će, biti u prilici da se, uz besplatan ulazak, od 18 do dva sata posle ponoći, prepuste umetničkim radovima, njihovom nastanku, ali i da se upuste u sopstveno stvaralaštvo.

Fotografski atelje Dragoljuba Zamurovića u Dunavskoj ulici 86 biće jedno od centralnih mesta. Naime, svi posetioci imaće priliku da urade svoj portret i da ga za uspomenu ponesu kući. Biće prisutni i modeli Zamourovića koje će posetioci moći da fotografišu. Autore pet najuspešnijih fotografija Zamurović će ih nagraditi foto monografijom Srbija.

– Pozivam građane da se pridruže manifestaciji, ali i sami izraze svoju kreativnost u crtačkoj, slikarskoj, vajarskoj, fotografskoj ili nekoj drugoj formi, kao i da se uključe u diskusiju o delima – poručio je Zamurović.

Direktor TOB-a Dejan Veselinov naveo je tim povodom da će ta organizacija pomoći projekat u njegovim prvim i, kako je istakao, presudnim koracima.

– Kada je reč o turističkom aspektu, ovakve manifestacije su uvek zanimljive Beograđanima, kao i gostima iz zemlje i inostranstva, koji su u prilici da se putem naših brošura i sajta precizno obavesete o predstojećem događaju – ukazao je Veselinov.

Predstavnici Udruženja „Fraktal 3“ istakli su da je cilj projekta da se umetnici međusobno povežu, razmene iskustva, ali i ukloni barijera između umetnika i publike. Takođe, udruženje će, kako je najavljeno, u narednom periodu realizovati nekoliko projekata u više gradova Srbije s ciljem da se podstakne širenje kulturne delatnosti u našoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari