Kompanija Dunav osiguranje u saradnji sa Ministarstvima prosvete i unutrašnjih poslova u narednih mesec dana u svim osnovnim školama u Srbiji orzanizovaće edukativnu akciju „Dunav svici za bezbednost na ulici“, sa ciljem da se unapredi bezbednost đaka prvaka u saobraćaju. Svi prvaci dobiće „svice“ – svetleće uređaje, igračke koje će im pomoći da budu bolje primećeni na ulicama. U Osnovnoj školi „Drinka Pavlović“ juče su prvi svici uručeni prvacima te škole, kao i direktorima osnovnih škola na teritoriji Starog grada.


– Ovu akciju već drugu godinu za redom sprovodimo po školama sa Dunav osiguranjem, kako bi naša deca bila bezbednija u saobraćaju. Ove godine svih 70.000 prvaka u Srbiji dobiće svog svica, koji će im pomoći da ih drugi učesnici u saobraćaju lako uoče. Deo ove edukativne akcije je i video igrica „Saobraćajko“, koju će deca sa svojim učiteljima moći da isprobaju na časovima iz predmeta „Svet oko nas“ i „Od igračke do računara“ – rekao je ministar prosvete Žarko Obradović i poželeo deci da budu zdravi i bezbedni.

Dunav osiguranje, prema rečima direktorke te kompanije Mile Jezdimirović u ovoj akciji prepoznalo je jedan od načina da se najmlađi ali i najugroženiji učesnici u saobraćaju zaštite.

– Čuvajte svoje igračke svice, jer će i oni čuvati vas – poručila je ona deci.

Pomoćnik načelnika Saobraćajne policije Branko Pantović posavetovao je prvake da uvek nose „svice“, da nikada ne trče na ulici, da zbog lopte nikada ne istrčavaju na kolovoz i da podsećaju roditelje na poštovanje saobraćajnih pravila.

U zanimljivom kvizu koji su pripremili animatori iz studia Čigra, prvaci iz „Drinke Pavlović“ pokazali su da poznaju saobraćajne znake, kao i pravila za prelazak ulice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari