Dveri: Ko je pravi gradonačelnik Beograda?

Ostavite komentar


  1. Секетретаријату за инспекциске послове Београда
    Ресору Грађевинске инспекције

    П Р И Ј А В А
    Питам се да ли сте били да видите шта се гради како се не поштују основна грађевинска и архитектонска правила, предвиђена и заштичена Законом, у насељу Миријево – естетско ругло и саобраћајно лудило?
    Да су ваше колеге или ви сада на тој дужности радили свој посао неби била подигнута чевторокатница на падини Парка-Шуме „Звездара“ на терену где постоје слојеви глине, па је зграда са 35 стана почела да се помера. А када буду потрајале кише кренуће заједно са станарим на путу без повратка осим што ће ударити у куће на улици „Даринке Радаковића“ бр. 27 и 27А.
    Да сте радили свој посао ова зграда неби била подигнута, а још није ни повезана са градском канализацијом, већ само са атмосферском канализацијо, због чега је пре петнајест дан почела да прелива заједно са фекалијма дуж наведене улице све до улаза у дворише Макси-маркета, чиме је угрожено здравље свих људи који користе поменути простор, као и атобуска стајалишта са обе стране улице.
    Да сте радили свој посао неби могао инвеститор пет зграда у улици „Драгослава Срејовића“ 76Р, П, С…да пренамени у стамбени простор са једне стране приземље, а са друге стране подрумске просторије, уместо пројектом предвиђене гараже, што је Законом имао обавезу, јер другог простора за паркирање возила нема, обзиром да се овде зграде подижу на некада њивама, па је ростојање између зграда некада међа тих њива, чиме је угрожена безбедност од могућег пожара, осим што је непристојно да станари гледају једн дрогом у интимни живот.
    Ово што сам навео можете рећи да се то вас не тиче. Хајде да видимо да ли се вас тиче ово: Увелико се зида објекат тик до зграда које се воде на ул. „Драгослава Срејовића“ (а нису на тој улици!) 76П и 76S, а у плану је да се подигну још две зграде из којих ће станари зурити у интиму други станара, а могуће је и са мало напора да се пређе са своје на туђу терасу суседних зграда. Пројектом нису редвиђене гараже, барем тако се зида ова зграда, а паркинг простор ван зграда нема! Прилаз до зграда биће могућ само једном возилу у једном правцу! Као што сада возила са улице „Даринке Радаковић“ или супротно власници возила од више зграда које се воде на ул. „Драгослава Срејовића“ да би изашли на прометну улицу морају да проћу кроз сеоски сокак где је пролаз могућ само једном возилу!

  2. A što ne kažete vi gospodo iz Dveri da je gradonačelnik dr.Zoran Radojičić otvorio prvu zgradu ogromnog projekta „Beograd na vodi“ zajedno sa predsednikom Vučićem i premijerkom Anom, nego ste se uhvatili otvaranja eko-zone za vrapce ? Čime se vi bavite! A Vesić kao zamenik gradonačelnika Beograda takođe može da govori i najavljuje velike projekte, šta je tu pogrešno?

  3. Jao cime se ove Dveri bave, dal je manje projakte otvorio Radojicic, a vece zamenik Vesic, kako to jel? ma dajte bre bolesni ste dverci.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.